Ανακοίνωση ΠΕΟ για την ακρίβεια

🛒 Ο πληθωρισμός πέφτει αλλά οι ψηλές τιμές παραμένουν. Ιδιαίτερα ψηλές είναι οι τιμές αυτή την περίοδο στα γεωργικά προϊόντα και στο ηλεκτρικό ρεύμα επιβαρύνοντας την ήδη δεινή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, οι συνταξιούχοι και οι ευάλωτες ομάδες.

Το κόστος που προκύπτει από το σκάνδαλο με το τερματικό στο Βασιλικό και την καθυστέρηση στην έλευση του φυσικού αερίου σε συνδυασμό με τα δεκάδες εκατομμύρια που άδικα πληρώνουν οι εργαζόμενοι και οι καταναλωτές για τους ρύπους κάνουν ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση.

Την ίδια στιγμή όπου η ακρίβεια λόγω του ψηλού κόστους της ενέργειας έχει γονατίσει τους καταναλωτές και τα νοικοκυριά, η επικείμενη εισαγωγή των πράσινων φορολογιών θα πλήξει ακόμη περισσότερο την οικονομία και ιδιαίτερα τα νοικοκυριά κάνοντας ακόμα δυσβάστακτο το κόστος της ενέργειας.

Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί ότι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας πιέζεται ασφυκτικά από την ακρίβεια και να προχωρήσει στην εφαρμογή άμεσων και δραστικών μέτρων που θα στηρίζουν αποτελεσματικά την κοινωνία από το αυξημένο κόστος στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα, τα επιτόκια και τα ενοίκια.

👉 Προς αυτή την κατεύθυνση η ΠΕΟ επαναλαμβάνει τις εισηγήσεις της για:

• Ένταξη των χαμηλοσυνταξιούχων στους δικαιούχους της διατίμησης του ηλεκτρικού ρεύματος με κώδικα 08.

• Μείωση των τιμών των καυσίμων μέσα από τη μείωση της φορολογίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση κόβει και τα ελάχιστα στοχευμένα...

Η κυβέρνηση αποφάσισε τον τερματισμό των στοχευμένων μέτρων επιδότησης της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος και του μηδενικού ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, με το επιχείρημα ότι...
Exit mobile version