Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας από την Ιαπωνία στην Κύπρο

📌 Η Συντεχνία Οικοδόμων Κύπρου ΠΕΟ υποδέχθηκε μια σημαντική αντιπροσωπεία από την Ιαπωνία, αποτελούμενη από μέλη των συντεχνιών οικοδόμων KOKKO-ROSSO, CTG αλλά και της ομοσπονδίας Zenroren. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων με τη Συντεχνία Οικοδόμων Κύπρου ΠΕΟ.

Η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα της Συντεχνίας Οικοδόμων, συν. Μιχάλη Παπανικολάου καθώς και με το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας, και να ανταλλάξει απόψεις για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κατασκευαστικός κλάδος σε παγκόσμιο επίπεδο. Συζητήθηκαν θέματα όπως οι συνθήκες εργασίας, η ασφάλεια και υγεία στα εργοτάξια και παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές για διεκδικήσεις των εργαζομένων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Ιάπωνες συνδικαλιστές επισκέφθηκαν εργοτάξια στη Λευκωσία, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να συζητήσουν με μέλη της Συντεχνίας Οικοδόμων, αλλά να δουν και στην πράξη την κατάσταση στον κλάδο των οικοδομών στην Κύπρο. Ακόμα, επισκέφθηκαν τα Αναπαυτήρια στο Πελέντρι αλλά και άλλα μέρη στο νησί.

Ακόμα, οι αντιπρόσωποι συναντήθηκαν και με την ΓΓ της ΠΕΟ, συν, Σωτηρούλλα Χαραλάμπους αλλά και τον ΓΓ της ΠΣΟ, συν. Πάμπη Κυρίτση. Επισκέψεις σαν αυτή, αναμένονται να ωφελήσει σημαντικά τους εργαζόμενους και στις δύο χώρες, προωθώντας παράλληλα την αλληλεγγύη μεταξύ των συνδικάτων σε διεθνές επίπεδο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ