Με αυξήσεις σε μισθούς και ωφελήματα ανανεώθηκε η Σύμβαση στην NEWREST

Με σημαντικές αυξήσεις σε μισθούς και ωφελήματα ανανεώθηκε η Συλλογική Σύμβαση των εργαζομένων της εταιρείας NEWREST η οποία υπογράφηκε από τις Συντεχνίες ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ και της αντίστοιχης της ΣΕΚ και της διεύθυνσης της εταιρείας.

Μετά από αρκετούς μήνες διαπραγματεύσεων δόθηκε από τη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας πρόταση την οποία αποδέχτηκαν οι δύο πλευρές. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι έκαναν αποδεκτή την πρόταση με μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε Γενική τους Συνέλευση στις 30 Ιουλίου.

Η νέα συμφωνία προνοεί, μεταξύ άλλων, αυξήσεις 2,5% από 1/1/2024, 2,25% από 1/1/2025, αυξήσεις 0,25% στο Ταμείο Προνοίας, αυξήσεις στους μισθούς πρόσληψης, αύξηση στο επίδομα έκτακτης κλήσης, αύξηση στο Ταμείο Ευημερίας, αύξηση στην αποζημίωση της Κυριακής και αύξηση στο επίδομα βάρδιας. Επιπρόσθετα εισάγεται από τον Ιούνιο του 2025 εφάπαξ ποσό €150. Επίσης συμφωνήθηκε όπως ισχύουν οι ίδιες πρόνοιες που ισχύουν για την Άδεια Μητρότητας, για την Άδεια Πατρότητας και υιοθετήθηκε ο Κώδικας Σεξουαλικής Παρενόχλησης.

Σε δηλώσεις του ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ Αντρέας Τραχανάς τόνισε ότι η νέα Συλλογική Σύμβαση είναι αναβαθμισμένη τόσο σε αμοιβές αλλά και σε ποιοτικά χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση κόβει και τα ελάχιστα στοχευμένα...

Η κυβέρνηση αποφάσισε τον τερματισμό των στοχευμένων μέτρων επιδότησης της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος και του μηδενικού ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, με το επιχείρημα ότι...
Exit mobile version