Η ΠΕΟ υπερασπίζεται από θέση αρχής το δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης

👉 Η ΠΕΟ εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την επιχειρούμενη προσπάθεια της Αστυνομίας, με βάση πρόσφατα δημοσιεύματα, να μετατρέψει την συνδικαλιστική δράση σε πειθαρχικό και ενδεχόμενα και σε ποινικό παράπτωμα.

Αυτές οι ενέργειες υποσκάπτουν και διαβρώνουν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνδικαλισμού, τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Περί Συντεχνιών νόμος, ο οποίος προστατεύει το δικαίωμα συλλογικής δράσης και κατοχυρώνει την απαγόρευση απόλυσης εργαζομένου αν αυτή οφείλεται στη συνδικαλιστική του δράση.

Αποτελεί δε και παραβίαση των Συμβάσεων του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας που κατοχυρώνουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Το δικαίωμα στην οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες. Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να το προστατεύσει και να το προωθεί και όχι να ενεργεί με τρόπο που ουσιαστικά ανάγει την έκφραση κριτικής και άποψης, για ζητήματα που αφορούν την εργασία, σε πειθαρχικά παραπτώματα. Με αυτό το τρόπο και αυτές τις αντιλήψεις ουσιαστικά πάμε πίσω ως κοινωνία, ενισχύοντας εκείνη την μερίδα των εργοδοτών που στοχοποιούν την οργάνωση και τη συνδικαλιστική δράση.

👉 Η ΠΕΟ όπως έπραξε και στο παρελθόν θα υπερασπιστεί από θέση αρχής αυτά τα δικαιώματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η ακρίβεια καλπάζει και η κυβέρνηση κόβει και τα ελάχιστα στοχευμένα...

Η κυβέρνηση αποφάσισε τον τερματισμό των στοχευμένων μέτρων επιδότησης της τιμής ηλεκτρικού ρεύματος και του μηδενικού ΦΠΑ σε συγκεκριμένα προϊόντα, με το επιχείρημα ότι...