Οι συνταξιούχοι δείχνουν το δρόμο του αδιάκοπου αγώνα και της διεκδίκησης

📌 Μαζικό και μαχητικό ήταν το Παγκύπριο Συνέδριο που πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ σήμερα 3 Οκτωβρίου στο αμφιθέατρο της ΠΕΟ στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της 1ης Οκτωβρίου, Παγκόσμιας Μέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας που τιμάται από τον ΟΗΕ και την Διεθνή Οργάνωση Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

Οι συνταξιούχοι που συμμετείχαν αναγκάστηκαν μετά το τέλος του Συνεδρίου να βγουν ξανά στους δρόμους για να διαδηλώσουν έξω από το Υπουργείο Οικονομικών την αγανάκτησή τους για τα πολλά και χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που δεν επιλύονται εξαιτίας της αναλγησίας των κυβερνήσεων Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη.

📌 Γ.Γ. ΕΚΥΣΥ: Οι συνταξιούχοι δικαιούνται και απαιτούν αξιοπρεπή διαβίωση

📌 Κύριος ομιλητής στο Συνέδριο ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος κατήγγειλε την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης των συνταξιούχων λόγω της ακρίβειας που τους κτυπά αλύπητα τα τελευταία χρόνια. «Οι συνταξιούχοι αντιμετωπίζουν πάρα πολλά προβλήματα που παραμένουν άλυτα με ευθύνη τόσο της προηγουμένης όσο και της νέας κυβέρνησης», είπε.

Τόνισε πως τα άτομα της τρίτης ηλικίας χρειάζονται και αξίζουν σεβασμό στην προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά τους. Δικαιούνται αξιοπρεπείς συντάξεις και σωστή και έγκαιρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Δικαιούνται να νιώθουν ασφάλεια και δικαιούνται τα αυτονόητα για κάθε άνθρωπο για να μπορούν με ελπίδα να βλέπουν την επόμενη μέρα χωρίς άγχος και για να μην νιώθουν ότι είναι βάρος στα παιδιά τους.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ υπενθύμισε πως τα τελευταία 11 χρόνια οι συνταξιούχοι μέλη της Οργάνωσης πραγματοποίησαν γύρω στις 40 κινητοποιήσεις-εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προς την κυβέρνηση και όλους τους αρμοδίους.

📌 Γ.Γ. ΠΕΟ: Οι διεκδικήσεις της ΕΚΥΣΥ είναι μέρος των διεκδικήσεων της ΠΕΟ

📌 Τον σεβασμό κα την περηφάνια των εργαζομένων μελών της ΠΕΟ στους συνταξιούχους της ΕΚΥΣΥ, μετέφερε η Γ.Γ. της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους χαιρετίζοντας το Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης των συνταξιούχων.

Όπως ανέφερε, το Συνέδριο διεξάγεται με την ευκαιρία της 1ης του Οκτώβρη, Παγκόσμιας μέρας για τα άτομα της τρίτης ηλικίας και θα ανέμενε κάποιος ότι θα ήταν ένα παγκύπριο συνέδριο με στόχο να αποδοθεί ο σεβασμός στα άτομα της τρίτης ηλικίας και να υπογραμμιστεί η μεγάλη τους συμβολή στο κοινωνικό και εργασιακό γίγνεσθαι του τόπου μας. «Δεν είναι όμως αυτός το στόχος του σημερινού συνεδρίου. Σε αυτή την αίθουσα βρίσκονται συσσωρευμένα ο θυμός, η απογοήτευση που αισθάνονται οι συνταξιούχοι μας από την προκλητικά ελλειμματική ανταπόκριση της πολιτείας στα αιτήματα τους. Βρίσκεται συσσωρευμένη η αγανάκτηση που νιώθουν οι συνταξιούχοι μας από το γεγονός ότι χρειάζεται να κατεβαίνουν στους δρόμους για να διεκδικήσουν αυτά που το κράτος, η πολιτεία έπρεπε να τους δίνει, το αυτονόητο αντίτιμο για την τεράστια προσφορά τους.

Βρίσκεται ταυτόχρονα συγκεντρωμένη και η συσσωρευμένη αποφασιστικότητα για συνέχιση των αγώνων για να πάρουν οι συνταξιούχοι μας, τα άτομα της τρίτης ηλικίας αυτό που δικαιούνται, σεβασμό και αξιοπρεπή ζωή», είπε διαβεβαιώνοντας τους συνταξιούχους πως οι διεκδικήσεις της ΕΚΥΣΥ είναι μέρος των διεκδικήσεων της ΠΕΟ.

📌 Γ.Γ. ΑΚΕΛ: Οι συνταξιούχοι μας θυμίζουν πως η κοινωνία προχωρά μπροστά με την οργανωμένη πάλη

📌 Ο Γ.Γ. το ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου χαιρετίζοντας το Συνέδριο συνεχάρηκε τους συνταξιούχους για τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις τους και για το γεγονός ότι δεν χάνουν την αγωνιστικότητά τους. «Η ΕΚΥΣΥ διεκδικεί τα δικαιώματα των συνταξιούχων με αγωνιστικότητα, συνέπεια και αποτελεσματικότητα», είπε επισημαίνοντας πως η αποτελεσματικότητα της δράσης των συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ στηρίζεται μεταξύ άλλων στα τεκμηριωμένα και συγκεκριμένα αιτήματα που θέτει η Οργάνωση.

Απευθυνόμενος στους συνταξιούχους ανέφερε: «Η δράση σας και η συνολική πετυχημένη παρουσία σας στο δημόσιο βίο έχει καθιερώσει την ΕΚΥΣΥ ως την κατεξοχήν Οργάνωση των συνταξιούχων της Κύπρου και αυτή σας η επιτυχία δεν είναι τυχαία. Στηρίζεται στην εμπειρία, τα βιώματα και τις γνώσεις σας, έτσι όπως την αποκτήσατε τις δύσκολες περιόδους που έζησαν οι γενιές σας στον στίβο της δουλειάς, του αγώνα και των διεκδικήσεων. Οι περισσότεροι από εσάς δουλέψατε και αγωνιστήκατε στα πρώτα δύσκολα χρόνια της ανεξαρτησίας, όταν έπρεπε μέσα από τη φτώχεια και μέσα από τις πολιτικές και άλλες αναταραχές να οικοδομήσουμε τη χώρα μας. Επίσης είναι οι δικές σας οι γενιές που κληθήκατε στα δύσκολα και τραγικά χρόνια που ακολούθησαν το δίδυμο έγκλημα σε βάρος του λαού μας να επανοικοδομήσετε τη χώρα μας και δεν διστάσατε να σηκώσετε αυτό το πολύ δύσκολο καθήκον στους ώμους σας. Σε αυτές τις δύσκολες περιόδους προσφέρατε πάρα πολλά στο λαό και στη χώρα μας χαράσσοντας πορεία για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας», είπε καταγγέλλοντας τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους συνταξιούχους.

Exit mobile version