• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΡΙΑ - ΣΚΟΠΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ KΑΙ ΣΚΟΠΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ KΑΙ ΣΚΟΠΟΣ

Το Γραφείο Ερευνών και Μελετών της ΠΕΟ δημιουργήθηκε το 1982, με στόχο να βοηθήσει την ΠΕΟ και τις Συντεχνίες στην καθημερινή τους δουλειά, με μελέτες, έρευνες, άρθρα, έγγραφα, σημειώματα που να τεκμηριώνουν τις θέσεις της Οργάνωσης.

 

Πιο συγκεκριμένα το Γραφείο ασχολείται:

 

- με μελέτες και έρευνες πάνω σ’ όλες τις πτυχές της Κυπριακής και της Διεθνούς Οικονομίας (Κύριοι Δείκτες – Ρυθμός Ανάπτυξης, ανεργία, πληθωρισμός, δημόσια οικονομικά, εξωτερικό εμπόριο κλπ).

 

- με έρευνες  και μελέτες πάνω σε εργασιακά ζητήματα (συλλογικές συμβάσεις, ΑΤΑ, Μισθοί και ωφελήματα, ¶δειες ανάπαυσης, Νέες Μορφές Απασχόλησης, Εργατική νομοθεσία, Ξένοι εργάτες κλπ.

 

- με τα θέματα που άπτονται της Ευρωπαϊκής Πορείας της Κύπρου. Προς τούτο έχει δημιουργήσει Κέντρο Πληροφόρησης για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κύπρου.

 

- με ζητήματα που αφορούν την Κοινωνική Πολιτική (Κοινωνικές Ασφαλίσεις, Γενικό Σχέδιο Υγείας, Συντεχνιακά Ιατρεία, Παιδεία, κοινωνικές παροχές κλπ.

 

- με την έκδοση βιβλίων, μπροσούρων πάνω σε θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αλλά και τον κυπριακό λαό γενικότερα.

 

Πέραν τούτου το Γραφείο συμμετέχει στη διεκπεραίωση του προγράμματος του Κεντρικού Μορφωτικού Γραφείου και του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου με διαλέξεις, σεμινάρια, συμμετοχή σε δραστηριότητες, συγγραφή υλικών και επίκαιρων θεμάτων.

 

Επίσης το Γραφείο συμμετέχει στην Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή, στην Συμβουλευτική Επιτροπή για θέματα Καταναλωτών, στην Επιτροπή Τιμών και σε διάφορες Επιτροπές Εναρμόνισης της Κύπρου με το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.