• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΤΜΗΜΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Ανακοίνωση ΠΕΟ για την Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή, 15 Μαρτίου 2022.

H 15η Μαρτίου, η Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή βρίσκει τους καταναλωτές στην Κύπρο αλλά και διεθνώς σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

ΓΡΑΜΜH ΚΑΤΑΝΑΛΩΤH 1429

ΓΡΑΜΜH ΚΑΤΑΝΑΛΩΤH 1429

 

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ 2007-2013

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ενέκρινε πρόσφατα γνωμάτευση με θέμα τη «Στρατηγική για την Πολιτική Καταναλωτών 2007-2013».

 

ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Οι εταιρείες Πετρελαιοειδών προχώρησαν τελικά σε μικρή μείωση των τιμών των τιμών των προιόντων τους ύστερα από το σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του Διευθυντή Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Κασίνη.  Xωρίς την παρέμβαση του δημόσιου αυτού λειτουργού πολύ αμφιβάλουμε αν θα είχαμε την εξέλιξη αυτή.

 

Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Μετά την κατάργηση της Επιτροπής Τιμών το 2002 άρχισε  να εφαρμόζεται η πολιτική των ελευθεροποιήσεων των Τιμών που εντάθηκε τα τελευταία χρόνια. Με τις ελευθεροποιήσεις υποστηρίζετο ότι θα λειτουργούσε ο ανταγωνισμός και η αγορά δε θα επέτρεπε αδικαιολόγητα ψηλές αυξήσεις, ένας ευσεβοποθισμός που σε αρκετές περιπτώσεις δεν επαληθεύτηκε.

 

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας του Καταναλωτή χαιρετίζουμε τους κύπριους εργαζόμενους – καταναλωτές και τους καλούμε σε εγρήγορση και συσπείρωση γύρω από το Συνδικαλιστικό κίνημα για προστασία και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους.

 

 

ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ Η ΑΚΡΙΒIA – ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Ανδρέα Παυλικκά -Υπεύθυνου του Γραφείου Ερευνών και Μελετών ΠΕΟ O όρος βιοτικό επίπεδο είναι μια ευρύτερη έννοια που περιλαμβάνει εκτός από το επίπεδο των μισθών και την αγοραστική τους δύναμη, το επίπεδο εξασφάλισης των βασικών αναγκών μιας οικογένειας, το επίπεδο υγείας, στέγασης, συγκοινωνιών, παιδείας και πολιτισμού.

 

ΔΗΛΩΣΗ Γ.Γ.ΠΕΟ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Καταναλωτή η ΠΕΟ επιθυμεί να επικοινωνήσει με τις χιλιάδες εργαζόμενους και να καταθέσει τ' ακόλουθα-