• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ/ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών  Κύπρου ΠΕΟ, πληροφορεί τους εργαζόμενους στην Οικοδομική Βιομηχανία, στις ειδικότητες που καλύπτονται από την Συλλογική Σύμβαση της Οικοδομικής Βιομηχανίας, ότι με βάση της συμφωνία που υπήρξε μεταξύ των Συντεχνιών Οικοδόμων και της Ομοσπονδίας Εργολάβων Οικοδομών, από τις 17 Ιουλίου 2021, θα έχουμε επαναφορά/αύξηση στους  προσωπικούς μισθούς των εργαζομένων ως ακολούθως:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΟ

Απάντηση Συντεχνίας Οικοδόμων, Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών ΠΕΟ προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων Ξυλουργών Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου ΠΕΟ, εξ αφορμής των όσων λέχθηκαν κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Μνημείου Μεταλλωρύχων στην περιοχή Αμιάντου από την ΣΕΚ, προς αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας θέλει να αναφέρει τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ LOIS BUILDERS LTD

Τα Συμβούλια των Συντεχνιών Οικοδόμων, ανακοινώνουν με ικανοποίηση ότι έχει λήξει η απεργία που είχαν προκηρύξει οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Lois Builders Ltd.

Η μεσολαβητική πρόταση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έγινε αποδεκτή και από τα δύο μέρη και ήδη οι εργασίες σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας έχουν επαναρχίσει.

ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΈΝΟΙ ΑΓΏΝΕΣ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΏΘΗΚΑΝ

Μετά από πολύχρονους αγώνες και μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις, η συμφωνία που έγινε μεταξύ της εργατικής πλευράς και των εργοδοτών και προνοούσε την νομοθετική ρύθμιση 4 βασικών όρων της Συλλογικής Σύμβασης, είχε αίσιο τέλος, αφού η Βουλή των αντιπροσώπων ψήφισε σε νόμο το νομοσχέδιο που αφορά τους εργαζόμενους στην Οικοδομική Βιομηχανία.

Ο ΓΓ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΕΟ ΕΠΑΝΕΚΛΕΧΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα από τις 31 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2020, με απόλυτη επιτυχία το 17ο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικοδόμων ( UITBB).

24ΩΡΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Α/ΦΟΙ ΙΑΚΩΒΟΥ

Oι εργαζόμενοι στις εταιρείες του ομίλου Α/φοί Ιακώβου μετά από απόφαση των γενικών συνελεύσεων που προηγήθηκαν, κατήλθαν την περασμένη Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία.

Οι αλλεπάλληλες συναντήσεις που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να πειστεί η εταιρεία να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα δεν απέδωσαν, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να κατέλθουν σε 24ωρη απεργία.

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΟ 17Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (UITBB)

Στο βήμα του Συνεδρίου ο ΓΓ της Συντεχνίας των Οικοδόμων της ΠΕΟ και ΓΓ της UITBB Μιχάλης Ππανικολάου.

Στο Συνέδριο συμμετέχουν Συνδικάτα των κατασκευών από 25 χώρες.

Η UITBB είναι κλαδική οργάνωση, μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).

ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Υπογράφηκε χθες 26 Σεπτεμβρίου η νέα συλλογική σύμβαση στην οικοδομική βιομηχανία για την περίοδο 2019 -2021, ύστερα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών και την υποβολή μεσολαβητικής πρότασης από την Υπουργό Εργασίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Οι Απεργιακές Συνελεύσεις των εργαζόμενων στην οικοδομική βιομηχανία αποφάσισαν να καταγγείλουν την απαράδεκτη στάση της εργοδοτικής πλευράς. Οι εργαζόμενοι ζητούν πλήρη εφαρμογή των βασικών άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης από όλους τους εργολάβους και εξουσιοδοτούν τα Δ.Σ. των Συντεχνιών, εάν δεν υπάρξουν άμεσα θετικές εξελίξεις προς επίλυση της διαφοράς, να προχωρήσουν στην επέκταση των μέτρων όποτε κρίνουν αναγκαίο.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

Την αμέριστη και ειλικρινή της στήριξη στην αξίωση των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία και των Συντεχνιών που τους εκπροσωπούν για τήρηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί στις συλλογικές συμβάσεις που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα με την εργοδοτική πλευρά, εκφράζει, σε ανακοίνωση της, η ΠΟΕΔ.