• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

 

Γ.Γ. Οικοδόμων ΠΕΟ: «Δεν θα παραδώσουμε τις κατακτήσεις μας που κτίστηκαν πέτρα-πέτρα και κερδίθηκαν με αίμα»

 

Αυτή η μάχη θα τελειώσει μόνο με τη νίκη των εργαζομένων

 

«Η πίστη στο δίκαιό μας και η αξιοπρεπέστατη στάση που τηρούμε θα δώσει τη νίκη στον αγώνα που διεξάγουμε και θα είναι το εχέγγυο για να διασφαλίσουμε τις δουλειές μας και να περιφρουρήσουμε τις κατακτήσεις μας», τόνισε ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ Μιχάλης Παπανικολάου στη διάρκεια της μαζικότατης απεργιακής Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν στο Οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία οι οικοδόμοι σήμερα το μεσημέρι.

 

«Κάνουμε αυτή την απεργία γιατί η υπομονή μας εξαντλήθηκε και όλες οι προσπάθειές μας έπεσαν στο κενό και απορρίφθηκαν από μέρους της μεγάλης μερίδας των εργοδοτών. Αυτοί που μας υποχρέωσαν να είμαστε σε απεργία ας μην καμώνονται ότι δεν ξέρουν γιατί κάνουμε αυτή την απεργία και αν αφήσουμε τα πράγματα να συνεχίσουν να εξελίσσονται με αυτό τον τρόπο, τότε θα χάσουμε όλοι τις δουλειές μας», επεσήμανε.

 

Όπως τόνισε, οι εργοδότες θέλουν να «τσακκίσουν» τις Συντεχνίες και προσλαμβάνουν ανοργάνωτους εργαζόμενους ως φτηνό εργατικό δυναμικό. «Ο Σύνδεσμος εργολάβων υποκρίνεται και ψεύδεται όταν λέει δήθεν ότι δεν ήξερε ποια είναι τα αιτήματά μας. Εμείς ήμασταν και είμαστε ξεκάθαροι: Θέλουμε να διασφαλίσουμε τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να στηριχτούμε για να έχουν αύριο ψωμί οι οικογένειές μας. Εμάς τους οικοδόμους δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν όλοι αυτοί οι υποκριτές!», τόνισε εμφαντικά ο Γ.Γ. της Συντεχνίας Οικοδόμων της ΠΕΟ.

 

«Η τελευταία συνάντηση που έγινε στην παρουσία της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και η απόρριψη εκ μέρους των εργολάβων και της τρίτης της πρότασης, έχει ρίξει πλέον και τις τελευταίες μάσκες που φορούσαν και έχει ξεκαθαρίσει πλέον το σκηνικό», επεσήμανε.

 

«Τους προειδοποιούμε ότι θα μας βρουν αντιμέτωπους με όλο μας το ήθος και την τόλμη. Η ψυχή που δίνουμε σε αυτό τον δίκαιο και ωραίο αγώνα είναι που θα μας δικαιώσει. Ο αγώνας μας είναι αγώνας όλων των εργαζομένων γιατί δεν είναι μόνο ο δικός μας κλάδος που πλήττεται αλλά πλήττονται όλοι οι εργαζόμενοι αφού οι εργοδότες θεωρούν ότι τώρα έχουν δημιουργηθεί, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, οι συνθήκες που τους βολεύουν για να μας επιτίθενται και να «κατακρεουργήσουν» τα δικαιώματα και τα κεκτημένα μας», είπε.

 

«Εμείς έχουμε επιλέξει συνειδητά τον δύσκολο δρόμο, το δρόμο του αγώνα. Ενώ ο δρόμος της απάθειας είναι ο εύκολος δρόμος που όμως δεν δίνει καμιά απολύτως ελπίδα. Πρέπει, λοιπόν, να φανούμε αντάξιοι των αγώνων του ιστορικού Κινήματος των Οικοδόμων και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τη δικαίωση.

 

Δεν πρόκειται να παραδώσουμε αμαχητί τις κατακτήσεις μας που κτίστηκαν πέτρα με πέτρα και κερδίθηκαν με αίμα», τόνισε.

 

«Πρέπει να είσαστε περήφανοι που ανοίγετε δρόμους για το μέλλον, που ανήκετε σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια των οικοδόμων», είπε αναφερόμενος στους απεργούς.

 

 

 

 

Γ.Γ. ΠΕΟ: «Εσείς ανοίγετε το δρόμο και σε αυτό το δρόμο θα περπατήσουμε όλοι»

 

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα μελετά τρόπους για έμπρακτη στήριξη και έκφραση αλληλεγγύης προς τους απεργούς από όλους τους εργαζόμενους

 

Ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης μετέφερε στην μαχητική και ιστορική απεργιακή Γενική Συνέλευση των οικοδόμων στη Λευκωσία, τον αγωνιστικό και συναδελφικό χαιρετισμό του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ.

 

«Θεωρούμε τη μάχη που δίνετε ως μια από τις πιο κρίσιμες μάχες που έδωσε το Συνδικαλιστικό Κίνημα τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας των οικοδόμων αφορά όλους τους εργαζόμενους γιατί αυτό που κρίνεται από αυτόν δεν είναι απλά η διεκδίκηση ενός δικαιώματος αλλά κρίνεται ουσιαστικά το μέλλον των Εργασιακών Σχέσεων του τόπου μας.

 

Δε θα μείνουμε απαθείς όταν κάποιοι προσπαθούν να αφαιρέσουν δικαιώματα που κερδίθηκαν με αίμα και στην πρώτη γραμμή της μάχης αυτής βρίσκονται για άλλη μια φορά οι οικοδόμοι των οποίων όλες οι μάχες έχουν στεφθεί με επιτυχία», τόνισε.

 

«Οι εργοδότες ζητούν από εμάς τους εργαζόμενους να πληρώσουμε για τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση και ενώ το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει επιδείξει υπευθυνότητα και σύνεση για το καλό του τόπου, εντούτοις κανείς δεν το αναγνωρίζει και οι Συνδέσμοι Εργοδοτών και κυρίως οι εργολάβοι επιδεικνύουν μια αλαζονεία που εμείς θεωρούσαμε ότι την ξεπεράσαμε από το 1948. Απαιτούμε λοιπόν σεβασμό και είμαστε αποφασισμένοι να κερδίσουμε γιατί εμείς ξέρουμε να δίνουμε
μάχες και η δική σας αποφασιστικότητα αυτό αποδεικνύει», επεσήμανε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ και ξεκαθάρισε πως «η μάχη αυτή θα τελειώσει μόνο με τη νίκη των εργαζομένων».

 

Διαβεβαίωσε επίσης ότι όλο το Συνδικαλιστικό Κίνημα είναι στο πλευρό των απεργών: «Έχουμε ξεκινήσει συζήτηση για εξεύρεση τρόπων κλιμάκωσης της έκφρασης στήριξης και συμπαράστασης ολόκληρου του Συνδικαλιστικού Κινήματος προς την απεργία σας. Εσείς είστε αυτοί που ανοίγετε το δρόμο και θα περπατήσουμε όλοι αυτό το δρόμο και να ξέρουν οι εργολάβοι ότι όταν η μάχη ξεκινά για εμάς τελειώνει μόνο με νίκη. Είμαστε όλοι απεργοί πλέον και η απεργία αυτή θα τελειώσει μόνο όταν πετύχουμε τους στόχους μας», ξεκαθάρισε και προειδοποίησε ο Γ.Γ. της ΠΕΟ.