• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

ΤΟ ΑΚΕΛ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

 

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου Κ.Ε. ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη για την απεργία διαρκείας των οικοδόμων

 

Ημερομηνία Έκδοσης: Ιανουαριος 24, 2013

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στον απεργιακό αγώνα των οικοδόμων και χαιρετίζει την ενότητα που διακρίνει το συνδικαλιστικό κίνημα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τους εργαζόμενους.

 

Στηρίζουμε πλήρως τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην οικοδομική βιομηχανία για σεβασμό από πλευράς εργοδοσίας τόσο των συλλογικών συμβάσεων, όσο και γενικότερα των εργασιακών σχέσεων.

 

Ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους απαιτώντας ίση μεταχείριση των εργαζομένων και τερματισμό της απαράδεχτης πρακτικής της εργοδοσίας να υπερεκμεταλλεύεται τους κοινοτικούς ως φθηνό εργατικό δυναμικό.

 

Καλούμε τέλος την εργοδοτική πλευρά να πάψει να θεωρεί ως χρυσή ευκαιρία την παρουσία της Τρόικας για να πετύχει την καταστρατήγηση εργασιακών κατακτήσεων και για να υπονομεύσει τις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες οικοδομήθηκαν εδώ και δεκαετίες με επωφελή αποτελέσματα για την οικονομία, αλλά και για το σύνολο των κοινωνικών εταίρων.