• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ  ΤΟΥΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ

 

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ , ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ καθώς και οι εκπαιδευτικοί των  απογευματινών και βραδινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζουν την έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως ημερομηνίας 22 Μαΐου 2014 για τις καταγγελίες για δυσμενή διάκριση λόγω φύλου σε σχέση με τις εγκυμονούσες εκπαιδευτικούς στα προαιρετικά ολοήμερα σχολεία. 

 

Η πιο πάνω απόφαση δικαιώνει τις θέσεις μας ότι η κατάργηση του ΙΔΑΒΕΠ και η μετατροπή του καθεστώς απασχόλησης από μισθωτό σε αυτοεργοδοτούμενο ήταν άκυρη, άκαιρη, λανθασμένη και παράνομη.

 

Αναμένουμε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού να σεβαστεί τις εισηγήσεις και αποφάσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και να επιφέρει την εργοδότηση των εν λόγω εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθορίζει ο νόμος περί Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο οποίος ξεκαθαρίζει με πλήρη σαφήνεια ότι δεν μπορεί να υπάρξει αγορά υπηρεσιών σε αυτό τον τομέα της εκπαίδευσης.

 

Οι οργανώσεις μας στήριζαν από την αρχή και συνεχίζουν να στηρίζουν με κάθε τρόπο της προσπάθειες των αδιόριστων εκπαιδευτικών για μια κοινωνική και δίκαιη μεταχείριση.

 

Απόδειξη των προσπαθειών μας είναι οι αγωγές που έχουμε καταχωρήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο εναντίον της εφαρμογής της αγοράς υπηρεσιών από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

 

Η αγορά υπηρεσιών εξόντωσε οικονομικά τους αδιόριστους εκπαιδευτικούς γιατί τα εισοδήματα τους έχουν κουρευτεί κατά 40% και αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Το Υπουργείο τους έχει στερήσει το δικαίωμα στο ανεργιακό επίδομα και την κοινωνική ασφάλιση ως μισθωτοί.

 

Με την μοριοδότηση που ανακοίνωσε το Υπουργείο για την νέα χρονιά στα επιμορφωτικά προγράμματα στερεί το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς να συμπληρώνουν το εισόδημα τους με άλλη εργασία και μειώνει τις πιθανότητες πρόσληψης των εκπαιδευτικών που απασχολήθηκαν την φετινή χρονιά.   

 

Η επιμονή του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού να αρνείται να συναντηθεί με τους επηρεαζόμενους εκπαιδευτικούς και τις οργανώσεις που τους εκπροσωπούν για να συζητήσει το όλο θέμα, (πάρα τις πολλές εκκλήσεις προς τον Υπουργό εδώ και 3 μήνες) αποτελεί περιφρόνηση προς τους εκπαιδευτικούς, την δημοκρατία και τον κοινωνικό διάλογο.

 

ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ  Γιώργος Κωνσταντίνου 99300507

ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ  Κώστας Χατζηθωμάς 99618994

 

Τρίτη, 10 Ιουνίου 2014