• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΠΑΣΥΕΚ

Ανεπαρκής η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών

Ανεπαρκής η ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών

ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα με επιτυχία η παγκύπρια, προειδοποιητική δίωρη στάση εργασίας του ωρομίσθιου προσωπικού στα δημόσια νοσηλευτήρια.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ ΓΙΑ ΟΚΥΠΥ

Ανησυχία ΠΑΣΥΕΚ -ΠΕΟ για τις συνεχείς αλλαγές προσώπων στην Κεντρική Διοίκηση και στις Διευθύνσεις του ΟΚΥπΥ

ΔΙΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΥΡΙΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχεται αύριο το Ωρομίσθιο Προσωπικό, που στελεχώνει τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Σε ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ αναφέρουν ότι η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των ωρών 11:30 και 13:30.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΠΡΟΣ ΥΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη απέστειλαν οι Συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ εκφράζοντας τη διαφωνία τους με την εγκύκλιο αναστολής πλήρωσης όλων των κενών θέσεων στο Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στο Ωρομίσθιο Κυβερνητικό Προσωπικό.

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ως ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ δεν θα πούμε αν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία ή όχι. Σ’ αυτό, λόγο έχουν οι ειδικοί.

Όμως απαίτηση μας είναι στις 21 Μαΐου που καθολικά μαθητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στις Σχολικές Εφορείες θα επιστρέψουν στις εργασίες τους, να είναι ασφαλείς.

ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ: ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Το μήνυμα ότι η Συντεχνία δεν θα ανεχθεί τη θυματοποίηση των εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια, στέλνει η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Λάρνακας με αφορμή την χθεσινή απειλητική επιστολή του ΟΚΥΠΥ προς το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου η οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “σε περίπτωση επαφής με επιβεβαιωμένο κρούσμα, χωρίς μάσκα προστασίας, ο υπάλληλος θα υποχρεούνται να μπει σε καραντίνα άνευ απολαβών”.

ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ: ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ ΟΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Ιδιαίτερη μνεία στους ωρομίσθιους εργαζομένους των δημόσιων νοσοκομείων κάνει η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ που με ανακοίνωση της μιλά για αφανείς ήρωες του βασικού κρίκου της αλυσίδας για αντιμετώπιση της πανδημίας. Η Συντεχνία διαμηνύει ότι βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και σημειώνει ότι παρά την υποστελέχωση που υπάρχει στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι καταβάλουν μια αξιέπαινη προσπάθεια σε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες εργασίας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτές τις μέρες οι εργαζόμενοι στον τομέα της Υγείας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού
7η Απριλίου, Διεθνής μέρα Υγείας σήμερα και οι εργαζόμενοι/ες μέλη της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ στον τομεα της Υγείας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Διεθνούς Ένωσης Εργαζομένων της ΠΣΟ, έστειλαν το δικό τους μήνυμα αλληλεγγύης και διεκδίκησης
Οι φωτογραφίες είναι από τα νοσοκομεία Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2020, η Παγκύπρια Συνέλευση των στελεχών των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ  και ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ, που εκπροσωπούν πέραν των επτά χιλιάδων πεντακοσίων Ωρομισθίων στη Κυβέρνηση.