• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΘΡΑ - 31 ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ και ευρύτερα το Συνδικαλιστικό Κίνημα της ΠΕΟ αναπτύσσουν πλούσια δράση γύρω από τα πιο σοβαρά θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.  Η δράση της Συντεχνίας αναπτύσσεται ιδιαίτερα μέσα στους εργαζόμενους στον κλάδο που αντιπροσωπεί.

ΟΙ «ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΠΟΙΗΣΕΙΣ

Το Μάρτιο του 2013, συντελέστηκε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα σε βάρος του Κυπριακού λαού.  Πρόκειται για την απόφαση της κυβέρνησης να αποδεχθεί το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, το κούρεμα των καταθέσεων στην Τράπεζα Κύπρου και το ξεπούλημα των Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ

Τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κλάδοι της Γεωργίας -  Κτηνοτροφίας, είναι της ανταγωνιστικότητας των Κυπριακών προϊόντων, οι καιρικές συνθήκες,  η εμπορία και το κόστος παραγωγής. Με τη μείωση των φόρων στα  γεωργικά προϊόντα από χώρες εκτός Ε.Ε. και την ελεύθερη διακίνηση των προϊόντων στη Ε.Ε. τα κυπριακά προϊόντα που είχαν εξαγωγές, είτε μηδενίστηκαν, είτε μειωθήκαν σημαντικά.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΗΣ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ

Έχοντας ως πρωταρχικό μας στόχο την υπεράσπιση με κάθε τρόπο των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενόψει και του 31ου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου 2014, θα παρουσιάσουμε μια σύντομη ανασκόπηση για τις χρονιές 2009-2013.

ΈΝΤΟΝΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΕ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Το ομιχλώδες σκηνικό για τα εργασιακά ζητήματα άρχισε να ξεκαθαρίζει. Όχι τόσο για μας, που γνωρίζαμε εξαρχής τους στόχους και επιδιώξεις των εργοδοτών και Τροϊκανών, αλλά και για όσους για διάφορους λόγους δεν ήθελαν να το παραδεκτούν, ή να το πιστέψουν.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ – ΧΥΜΟΠΟΙΕΙΩΝ

Ο κλάδος Αναψυκτικών – Χυμοποιείων είναι ένας από τους σημαντικούς κλάδους της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ.  Καλύπτει το προσωπικό που εργάζεται στις Εταιρείες αναψυκτικών ΚΟΚΑ – ΚΟΛΑ, ΠΕΨΙ – ΚΟΛΑ, ΚΕΑΝ και στο χυμοποιείο της Εταιρείας ΝΕΑ – ΣΕΒΕΓΕΠ.

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η Μόρφωση και η Διαφώτιση είναι ένας τομέας όπου το συνδικαλιστικό ταξικό μας Κίνημα έδινε και δίνει τεράστια σημασία.  Στις σημερινές συνθήκες που ζούμε, όπου η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση επηρέασε και το τόπο μας όσο ποτέ άλλοτε, επιβάλλεται και είναι καθήκον μας να δώσουμε όσο το δυνατό περισσότερη σημασία στη σωστή μόρφωση και ενημέρωση των στελεχών και μελών μας.  Πρέπει να γνωρίζουν τα πραγματικά αίτια που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση, η οποία κύρια επηρέασε τους εργαζόμενους, καθώς επίσης και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Ο κλάδος των Πετρελαιοειδών περιλαμβάνει τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εμπορία πετρελαιοειδών και την εμφιάλωση και διακίνηση υγραερίου.

Η ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑΣ

Το Συνέδριο της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟθα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου,μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους και γενικά για το λαό μας.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ

Η  Σ.Ε.Γ.ΔΑ.ΜΕ.ΛΙ.Ν. είναι πολυκλαδική Συντεχνία και εκπροσωπεί τους εργαζόμενους που απασχολούνται στη Γεωργία ,Κτηνοτροφία, Μεταφορές, Αναψυκτικά, Χυμοποιεία, Ναυτικούς και στα Λιμάνια.  Ένας από τους βασικούς  κλάδους της Συντεχνίας είναι ο κλάδος των Λιμενεργατών – Σημειωτών ο οποίος  καλύπτει όλους τους Λιμενεργάτες , Σημειωτές, Επιστάτες  και Αχθοφόρους που εργάζονται και στα δύο Λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας.