• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΡΘΡΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ: 70 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ

Φέτος συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων Συντεχνιών στους κλάδους που σήμερα είναι οργανωμένοι στη Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρου Π.Ε.Ο. (ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ).

ΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΑΝ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΗ

Στις 7 Οκτωβρίου 2010, θα γιορταστούν τα 70 χρόνια από την ίδρυση των κλαδικών Συντεχνιών της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ, σε Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο που θα γίνει στην ΠΕΟ Λευκωσίας.

70ΧΡΟΝΑ ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ - ΠΕΟΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Με τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυση των Συντεχνιών των κλάδων της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ και μελετώντας την ιστορία της, εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κάποιος τον τεράστιο ρόλο που διαδραμάτισαν οι πρωτοπόροι εργαζόμενοι που ίδρυσαν και στήριξαν τις Συντεχνίες της ΠΣΕ – ΠΕΟ.

Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ, ΑΠΟ 90 ΩΡΕΣ ΤΟ 1950 ΣΤΙΣ 38 ΩΡΕΣ ΤΟ 2010.

Το 2010 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων Συντεχνιών στους κλάδους των Μεταφορών, της Γεωργίας και των Λιμενεργατών.  Αυτό το σημαντικό γεγονός για τους εργαζομένους θα τιμηθεί με απόφαση της Συντεχνίας Εργατοϋπαλλήλων Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων Κύπρο ΠΕΟ (ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ) με κάθε λαμπρότητα, με αποκορύφωμα το Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου 2010.

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ. 70 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ, ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΛΑΔΩΝ ΜΑΣ.

Με την ευκαιρία των 70 χρόνων ζωής και δράσης της συντεχνίας ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ, θα ήθελα να εκφράσω κάποιες απόψεις, σε γενικές γραμμές, γύρω από τις συνθήκες που επικρατούσαν τότε και τους αγώνες που έδωσε η συντεχνία για να έχουμε εμείς σήμερα αυτό το καλό βιοτικό επίπεδο.  Όμως θα ήταν χρήσιμο νομίζω, πρώτα να αναφερθώ σε συντομία, για την ίδρυση και μετεξέλιξη της συντεχνίας μας.