• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΝΕΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

Σε αναστολή της απεργία διαρκείας που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, προχώρησαν οι Συντεχνίες των εργαζομένων στην Μεταλλουργική και Ηλεκτρολογική Βιομηχανία, ύστερα από μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

Η απεργία στη Μεταλλουργική και Ηλεκτρολογική Βιομηχανία αναστέλλεται μετά από παράκληση της Διευθύντριας του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων η οποία συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα αύριο το πρωί.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται μαζικά σήμερα Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου οι εργαζόμενοι στους κλάδους της Μεταλλουργικής και Ηλεκτρολογικής Βιομηχανίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΈΛΛΗΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Αναχωρεί τη Κυριακή 29/9/2013 για Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΜΜΗΚ Παναγιώτης Ρήγας για να συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη αλληλεγγύης προς 12 Έλληνες Συνδικαλιστές των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά που διώκονται από την Ελληνική Δικαιοσύνη όταν στα πλαίσια απεργιακών κινητοποιήσεων «εισέβαλαν» στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ

Η Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Μηχανοτεχνιτών και Ηλεκτροτεχνιτών Κύπρου (ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ) εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς τους συνάδελφους απεργούς οικοδόμους και στον δίκαιο αγώνα τους για προάσπιση του δικαιώματος να έχουν εργασία, οργάνωση και συλλογική σύμβαση. Πολλά μέλη της Συντεχνίας μας που εργάζονται στα εργοτάξια και είναι άλλων ειδικοτήτων (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, αλουμινιτζήδες κλπ.) απεργούν μαζί με τους συναδέλφους τους οικοδόμους. Η ΣΕΜΜΗΚ ήδη πραγματοποίησε 24ωρη  απεργία συμπαράστασης στο εργοτάξιο Βασιλικού στις 30/1/2013 και αν χρειαστεί θα ξαναδείξει την έμπρακτη συμπαράσταση της στο άμεσο μέλλον με νέα μέτρα. Επίσης η ΣΕΜΜΗΚ βοηθά στην ενίσχυση του απεργιακού ταμείου των οικοδόμων αφ’ ενός κυκλοφορώντας στα μέλη της το κουπόνι  ενίσχυσης και αφ’ ετέρου εμβάζοντας εκ μέρους του Δ.Σ. της ΣΕΜΜΗΚ συμβολική εισφορά.

ΑΠΕΡΓΊΑ ΣΕ ΕΡΓΟΤΆΞΙΟ ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΌ

Η ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ και η ΟΒΙΕΚ ΣΕΚ ανακοινώνουν ότι οι εργαζόμενοι της εταιρίας ΕΝΙΚΟΝ υπεργολάβοι της εταιρίας Α/ΦΟΙ ΙΑΚΩΒΟΥ κατασκευαστές των δεξαμενών καυσίμων της ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ στο Βασιλικό βρίσκονται σε επ’ αόριστον απεργία από τις 18/04/2013 γιατί για 3ο μήνα εργασίας δεν έχουν λάβει καμία πληρωμή για τα δεδουλευμένα τους.

« ΣΗΜΕΡΑ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ»

Η Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, Μηχανοτεχνιτών και Ηλεκτροτεχνιτών Κύπρου (ΣΕΜΜΗΚ ΠΕΟ) και η Ομοσπονδία Βιομηχανικών  Εργατοϋπαλλήλων Κύπρου (ΟΒΙΕΚ ΣΕΚ) είναι στο πλευρό των συναδέλφων απεργών οικοδόμων στον δίκαιο αγώνα για προάσπιση της ίδιας της εργασίας τους, για το δικαίωμα να έχουν οργάνωση και συλλογική σύμβαση.

ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕΜΜΙΚ-ΠΕΟ

 Με την επιστολή αυτή σας καλούμε όπως εφαρμόσετε τις πρόνοιες της Συλλογικής Σύμβασης για το 2012. Μονομερής απόφαση για παραβίαση της, είναι κατάφωρη παραβίαση του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων και οι Συντεχνίες έχουν το δικαίωμα για να πάρουν άμεσα τα μέτρα εκείνα που κρίνουν αναγκαία για προάσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γ.Σ.ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ κατά την σημερινή του συνεδρία αφού ενημερώθηκε για τη συνεχιζόμενη απεργία των εργαζομένων στα συνεργεία των εισαγωγέων αυτοκινήτων εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την διεκδίκηση λογικών αιτημάτων στα πλαίσια των ωφελημάτων που και άλλοι εργαζόμενοι έχουν κερδίσει.