• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Χθες Δευτέρα 26/04/2021 με την υπογραφή της νέας συλλογικής σύμβασης ολοκληρώθηκαν με επιτυχία  οι διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης με τον Αντικαρκινικό  Σύνδεσμο Κύπρου.

ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΧΡΗΜΑΤΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

Δεκάδες αυτοκίνητα χρηματαποστολών κινούνται καθημερινά στους δρόμους μεταφέροντας μεγάλα χρηματικά ποσά για να εξυπηρετήσουν υποκαταστήματα τραπεζών και επιχειρήσεις. 

Κατά διαστήματα έχουν καταγραφεί διάφορες επιθέσεις κατά του πληρώματος των οχημάτων και κλοπής χρημάτων, με τελευταίο το επεισόδιο της 18/5/2020. Θέλουμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας σε όλους τους εργαζόμενους των χρηματαποστολών και ειδικά στους συνάδελφους της προχθεσινής ληστείας που    στον αγώνα για το μεροκάματο τέθηκε σε κίνδυνο η ζωή τους. 

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ Η ΠΕΟ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή η Κλαδική Επιτροπή Εργαζομένων σε Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια της Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. ΠΕΟ, χαιρετίζει και συγχαίρει όλους τους νοσηλευτές/τριες.

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή μας βρίσκει να συνεχίζουμε τη «μάχη» ενάντια στη πανδημία του COVID-19, τονίζει σε ανακοίνωση της η ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Μήνυμα αλληλεγγύης απέστειλε η ΣΕΒΕΤΤΥΚ – ΠΕΟ προς τους εργαζόμενους και το ΠΑΜΕ στην Ελλάδα για τη σημερινή Μέρα Δράσης Εργαζομένων στα supermarket (15 Απριλίου):

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΓΟΡΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

H Κλαδική Επιτροπή των εργαζομένων στο λιανικό εμπόριο, μελών της ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ, σημειώνει ότι η απόφαση των αρμόδιων αρχών για κλείσιμο των υπεραγορών κατά τις Κυριακές ως μέτρο διασφάλισης της δημόσιας υγείας είναι ένα σημαντικό και σωστό μέτρο.

ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΟΥΡΝΟΥΣ, ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ

Σοβαρές καταγγελίες εργαζομένων σε φούρνους, υπεραγορές κ.α. οι οποίοι δουλεύουν υπό την απειλή της απόλυσης με εξαντλητικό ωράριο εργασίας και χωρίς τον απαιτούμενο προστατευτικό εξοπλισμό.

Η ΣΕΒΕΤΤΥΚ-ΠΕΟ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΛΙΑΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της διήμερης διεθνούς συνάντησης των Συνδικαλιστικών οργανώσεων στον κλάδο του λιανικού εμπορίου μέλη της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ) η οποία φιλοξενήθηκε από την γαλλική CGT (κλαδική εμπορίου) στο Παρίσι στις 20 με 21 Νοεμβρίου.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ

Πραγματοποιήθηκε το Παγκύπριο Σεμινάριο της ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ στα αναπαυτήρια της ΠΕΟ στα Περβόλια Λάρνακας, στα πλαίσια της μορφωτικής δράσης της Συντεχνίας και επιμόρφωσης των μελών της.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΟΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΥΠΕΓΡΑΨΕ Η ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ

Η Συντεχνία Εργατοϋπαλλήλων, Βιομηχανίας, Εμπορίου, Τύπου-Τυπογραφείων και Γενικών Υπηρεσιών Κύπρου Π.Ε.Ο. υπέγραψε την Τετάρτη 06/11/2019 συλλογική σύμβαση με την Εταιρεία THERMOSOLAR IFM J.V. που ρυθμίζει τους όρους εργασίας και μισθοδοσίας του προσωπικού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Τα τελευταία γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας και των συζητήσεων που γίνονται, απασχόλησαν την Κλαδική Επιτροπή των εργαζομένων στις Ιδιωτικές Εταιρείες παροχής Ασφάλειας της Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ ΠΕΟ σε έκτακτη της συνεδρία.
Με αυτή την ευκαιρία, αναδεικνύουμε ξανά, την ουσία των προβλημάτων του κλάδου των ιδιωτών φυλάκων ασφαλείας: