• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΞΙΚ

Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την υπαγωγή του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ ύστερα από μια μακρά περίοδο υποσχέσεων και πολλών «θα» για στήριξη και αναβάθμιση του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ ΣΕΞΚΑ ΠΕΟ ΚΑΙ ΟΥΞΕΚΑ ΣΕΚ

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΠΑΡΑΣΠΟΝΔΟΥΝ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ

Αρνούνται την πληρωμή του 13ου μισθού παρά την συμφωνία και τις υποδείξεις της Υπουργού Εργασίας

Δεν μας ξαφνιάζει η συμπεριφορά των ξενοδόχων έναντι του προσωπικού τους.

Μας έχουν συνηθίσει στις παρανομίες τους, τους έμμεσους ή άμεσους εκβιασμούς προς το προσωπικό τους, την παραβίαση της συλλογικής σύμβασης και γενικά την επιβολή απαράδεκτων όρων και συνθηκών απασχόλησης στη μεγάλη πλειοψηφία των ξενοδοχείων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Η Συντεχνία Ξενοδοχοϋπαλλήλων εκφράζει την απογοήτευση και την λύπη της για την μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξεύρεση λύσης για εφαρμογή του Μνημονίου Συμφωνίας 2019-2022 στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία.

ΣΥΞΚΑ ΣΕ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΚ

Λευκωσία 3 Ιουνίου 2022

Πρόεδρο και Μέλη
Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής της ΠΕΟ εκφράζει την έντονη διαφωνία της στην προώθηση ένταξης του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

Σε συνεδρία της η Γραμματεία της ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ αφού συζήτησε την εντεινόμενη απαίτηση των ξενοδόχων για εξασφάλιση αδειών εργασίας εργατικού δυναμικού από τρίτες χώρες σημειώνει τα ακόλουθα:

ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΥΞΚΑ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ

2 Φεβρουαρίου 2022

Κυρία Ζέτα Αιμιλιανίδου
Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας
και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Λευκωσία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ

Οι σημερινές δηλώσεις της Υπουργού Εργασίας για τα ζητήματα που αφορούν τους ξενοδοχοϋπαλλήλους που δεν λαμβάνουν ανεργιακό επίδομα και παρέμειναν χωρίς εισόδημα από τον Νιόμβρη του 2021, ζήτημα που τέθηκε σε συνάντηση της ΠΕΟ και της ΣΕΚ με την Υπουργό Εργασίας στις 30 Δεκεμβρίου 2021, είναι αποτέλεσμα της πίεσης και της αποφασιστικότητας των εργαζομένων.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία

Η ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ καλεί όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους σε παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, την Τετάρτη 2/2/2022 και ώρα 10.30π.μ.

ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ

ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΗ ΣΥΞΚΑ-ΠΕΟ

Συνήλθε στις 14 Δεκεμβρίου στην πρώτη του συνεδρία μετά την εκλογή του από το 29ο Παγκύπριο Συνέδριο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΞΚΑ ΠΕΟ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Η Συντεχνία Υπαλλήλων Ξενοδοχείων και Κέντρων Αναψυχής Κύπρου (ΣΥΞΚΑ) της ΠΕΟ, εκφράζει τις έντονες ανησυχίες της για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται στον Τομέα των Κέντρων Αναψυχής και ιδιαίτερα στα εστιατόρια, με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για καταπολέμηση της πανδημίας και της υποχρέωσης όλα τα κέντρα να κλείνουν στις 7:00 μ.μ.