• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΜΙΛΙΕΣ 24ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΕΟ

ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΟ 3η ΕΝΟΤΗΤΑ

Το 24ο Συνέδριο της ΠΕΟ αφού συζήτησε και ενέκρινε  το έγγραφο που κατατέθηκε ως ξεχωριστή ενότητα η οποία  αφορά την Οργανωτική Πορεία της Ομοσπονδίας και αφού  εκτίμησε αναλυτικά όλους τους οργανωτικούς τομείς και τα αποτελέσματα που παρουσιάσαμε κατά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έχει παράλληλα καθορίσει τους βασικούς στόχους όπως παρουσιάζονται πιο κάτω και τους οποίους καθορίζουμε ως τις βασικές κατευθύνσεις της οργανωτικής δουλειάς του κινήματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ

Το 24ο Συνέδριο της ΠΕΟ αφού συζήτησε και ενέκρινε το έγγραφο για τις νέες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που δημιουργούνται με την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει:

 

Xαιρετισμός του Προέδρου της Γενική Συνομοσπονδίας ΕργαζομένωνΕλλάδας ΓΣΕΕ, κ. Χρήστος Πολυζωγόπουλος:

«Ήρθα στο συνέδριο γιατί ήθελα να έρθω αφού σε λίγε μέρες θα έχουμε και το δικό μας συνέδριο.  Έκανα ένα ταξίδι αστραπή, για να απευθύνω τον χαιρετισμό μου.  Εκ μέρους της ΓΣΕΕ χαιρετίζω όλους τους Ε/Κ και Τ/Κ εργαζόμενους και μεταφέρω την αλληλεγγύη των εργαζομένων της Ελλάδας και την ολόπλευρη υποστήριξη τους στους διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτές τις μέρες για την λύση του πολιτικού μας προβλήματος της Κύπρου.  Υποστηρίζουμε την Κυπριακή Κυβέρνηση και την υπόλοιπη πολιτική ηγεσία της Κύπρου για τις προσπάθειες επίλυσης του πολιτικού προβλήματος σε δύσκολες ομολογουμένως συνθήκες.  Με την ΠΕΟ συνεργαζόμαστε σε όλα τα θέματα και έχουμε κοινές αφετηρίες(…)

ΑΠΟΦΑΣΗ 24ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΟ 1Η ΕΝΟΤΗΤΑ

Το 24ον Συνέδριο της ΠΕΟ που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Κύπρου στη Λευκωσία στις 11-12 και 13 Μαρτίου 2004, αφού συζήτησε και ενέκρινε την Έκθεση Δράσης που υπόβαλε το Γενικό Συμβούλιο προς το Συνέδριο, αποφασίζει τα ποιο κάτω:

 

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΟ 24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΟ

"Nοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους εσάς που είχατε την υπομονή και τη διάθεση να παρακολουθήσετε το 24ο Συνέδριο μας και να συμμετάσχετε ενεργά σε αυτό, για να είναι οι εργασίεςς του αντάξιες του κύρους, της δύναμης και του εκτοπίσματος της ΠEO (…).

 

24ον ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΟ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Στις 11,12,13 του Μάρτη στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αρχής Κρατικής Εκθεσης πραγματοποιείται το 24ον Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕΟ.

 

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ

Το πρώτο Σχέδιο Κοινωνικών Ασφαλίσεων εφαρμόστηκε το 1957, επί Αγγλοκρατίας. Ήταν ένα υποτυπώδες Σχέδιο και με πολλές ελλείψεις που περιοριζόταν στην τάξη των μισθωτών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και άφηνε έξω από το πεδίο εφαρμογής του τη μάζα των γεωργικών εργατών και όλους τους αυτοτελώς εργαζομένους. Οι ασφαλιστικοί κίνδυνοι που κάλυπτε το Σχέδιο ήταν η ασθένεια, η ανεργία, το γήρας και ο θάνατος. Τόσο οι εισφορές όσο και οι παροχές του Σχεδίου καθορίστηκαν σε πάγιο, ομοιόμορφο ύψος χωρίς συσχέτιση με τους μισθούς και τα ημερομίσθια.