• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΟΜΙΛΙΕΣ 25ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΕΟ

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΟ

Σας φέρνουμε εδώ το συντροφικό χαιρετισμό της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Χαιρετίζουμε τα αδέρφια μας της Κύπρου, χαιρετίζουμε όλους εσάς που με τους αγώνες σας ανοίγετε ένα νέο δρόμο για το λαό και τη χώρα σας.

 

ΟΜΙΛΙΑ Π. ΚΥΡΙΤΣΗ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΟ

Εφτά σχεδόν δεκαετίες. Εικοσιπέντε συνέδρια.  Μια ολόκληρη ιστορία δράσης, αγώνων, θυσιών, με μια και μοναδική φιλοδοξία, με ένα όραμα. Να καταργήσουμε την εκμετάλλευση, να απελευθερώσουμε την εργασία, να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

 

ΟΜΙΛΙΑ Σ.ΦΕΛΛΑ ΣΤΟ 25ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΟ

Η έκθεση δράσης που έχουμε στα χέρια μας καταγράφει τα αποτελέσματα, και τις δυσκολίες που είχαμε στη δράση μας για ένα καλύτερο κόσμο. Σημειώνονται επίσης αρκετά ζητήματα που εκκρεμούν και βρίσκονται στο επίκεντρο της δράσης μας σήμερα, και θα συνεχίσου να μας απασχολούν στο προσεχές μέλλον.

 

Εισηγητική ομιλίαΧρίστου ΤομπάζουΕκτελεστικού Γραμματέα ΠΕΟ25 Παγκύπριο Συνέδριο

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ψηλός βαθμός οργανωτικότητας μιας οργάνωσης  όπως είναι η ΠΕΟ και συναφώς η οργανωτική ισχύς που διαθέτει, αντανακλάτε ανάλογα στην άρθρωση του λόγου, της άποψης της γενικά στα εργασιακά θέματα και κύρια στη διαπραγματευτική της δύναμη αλλά και την ευρύτερη επιρροή που έχει στην κοινωνία.

 

Χαιρετισμός Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Κας Σωτηρούλας Χαραλάμπους

Είναι με συγκίνηση και απέραντο σεβασμό που βρίσκομαι στο βήμα του 25ου Συνεδρίου της ΠΕΟ με την ιδιότητα της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επιτρέψετε πρώτα από όλα να απευθυνθώ στους βετεράνους συνδικαλιστές της ΠΕΟ, τους γεννήτορες του συνδικαλισμού στην Κύπρο για να καταθέσω την αιώνια ευγνωμοσύνη της πολιτείας για το έργο που έχουν προσφέρει στην Κυπριακή κοινωνία. Οι δικοί σας αγώνες, αγώνες δύσκολοι και έντονοι που πολλές φορές οδήγησαν σε αιματηρές συγκρούσεις , σε φυλακίσεις και διώξεις που άλλαξαν την ζωή των εργαζομένων της Κύπρου αλλά και ολόκληρης της κυπριακής κοινωνίας.  Κατακτήσεις θεμελιακές οι οποίες καθορίζουν μέχρι και τις μέρες μας το επίπεδο ζωής των , εργαζομένων έχουν την αφετηρία τους στους αγώνες των πρωτοπόρων συνδικαλιστών της ΠΕΟ της περιόδου του 30 και του 40.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση ανέρχομαι στο βήμα για να απευθύνω χαιρετισμό τιμής στο 25ο Συνέδριο της ΠΕΟ. Της πρωτοπόρας και μεγαλύτερης συνδικαλιστικής οργάνωσης του τόπου, που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις της εργατικής τάξης και ευρύτερα του λαού μέσα από τους αγώνες της, την ταξική συνέπεια στην υπεράσπιση των δικαίων των εργαζομένων, την υπευθυνότητα, και την αποφασιστικότητα με την οποία  χειρίζεται τα εργατικά και κοινωνικά  ζητήματα.

 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΟΥ 25ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΗΣ ΠΕΟ

Θα ήθελα πρώτα να σας ευχαριστήσω για την ανταπόκριση σας στην δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα παρουσιάσουμε τους στόχους και τις προτεραιότητες της ΠΕΟ, όπως αυτές θα κατατεθούν και θα συζητηθούν στο 25ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕO