• +22866400
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΟΥΣΕΙΟ - ΠΕΟ

 

Ιστορικό Εργατικό Μουσείο της ΠΕΟ

Το Ιστορικό Εργατικό Μουσείο της ΠΕΟ αρχικά δημιουργήθηκε το 1992 με πρωτοστάτη σε αυτό το έργο τον συνδικαλιστή βετεράνο Παντελή Βαρνάβα και ανακαινίστηκε το 2008 με σκοπό να προστατεύσει και να προβάλλει  ντοκουμέντα της ιστορικής πορείας του εργατικού μας κινήματος . Επίσης αποσκοπεί στην συγκέντρωση , διαφύλαξη και προβολή παλαιών εργαλείων ορισμένων  παραδοσιακών κλάδων όπως του κτίστη, του πελεκάνου, του σκαρπάρη, του ράφτη, του μεταλλωρύχου , του πετροκόπου και του εργάτη γης.

 

Ο επισκέπτης μπορεί να πάρει μια εικόνα αντικειμενική, με φωτογραφίες και άλλα στοιχεία της κατάστασης της εργατικής τάξης από τις αρχές του αιώνα μας όταν ακόμα οι φεουδαρχικές συνθήκες που επικρατούσαν στο νησί δεν επέτρεπαν τη δημιουργία αξιόλογης εργατικής τάξης καθώς επίσης και μια εικόνα της εξέλιξης της δράσης και των αγώνων του κυπριακού συνδικαλιστικού κινήματος τα τελευταία 67 χρόνια έχοντας στην πρώτη γραμμή την ΠΕΟ.

 

Πρόθεση  μας είναι το Μουσείο αυτό  διαρκώς να συμπληρώνεται και να βελτιώνεται στο βαθμό που αυτό δύναται γιατί πιστεύουμε πως η ιστορία ενός λαού είναι αδιαχώριστη από την ιστορία και τους αγώνες της εργατικής τάξης για κοινωνική και οικονομική δικαιοσύνη.