📌Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ για την κατάληξη σε καταρχήν συμφωνία με το Υπουργείο Οικονομικών για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού και του Ωρομίσθιου προσωπικού του ΟΚΥπΥ.

Όπως ενημέρωσε το «Ε.Β.» ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΕΚ ΠΕΟ Σταύρος Ανδρέου, η καταρχήν συμφωνία θα τεθεί για έγκριση ενώπιων των αντιπροσώπων των εργαζομένων στις 10 Σεπτεμβρίου 2024.

📌«Εξαρχής είχαμε δηλώσει πως αμετάθετος στόχος για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης 2022-2024 ήταν η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των ωρομίσθιων εργαζόμενων αφού είναι οι πιο χαμηλόμισθοι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα. Οι απανωτές οικονομικές κρίσεις και η κρίση του κορονοϊού που ακολούθησε, οι παρατεταμένες πολιτικές λιτότητας, περικοπών και παγιοποιήσεων των μισθών που για 10 χρόνια εφάρμοζε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη -Συναγερμού έχουν επηρεάσει αρνητικά τους μισθούς των εργαζομένων γεγονός που επιβάλλει συνεχείς και αδιάκοπους αγώνες εκ μέρους των εργαζομένων για να τους αποκαταστήσουν», είπε.

📌Με την καταρχήν συμφωνία ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης 2022-2024 ικανοποιείται ένα διαχρονικό και δίκαιο αίτημα των εργαζομένων που αφορά τον συνδυασμό των χαμηλότερων κλιμάκων μισθοδοσίας στο ωρομίσθιο προσωπικό, γεγονός που αναβαθμίζει χιλιάδες χαμηλόμισθους εργαζόμενους καθώς επίσης τους δίνει σημαντικά μισθολογικά οφέλη. Ο συνδυασμός των κατώτερων κλιμάκων μισθοδοσίας αποτελεί σημαντική κατάκτηση για τους εργαζόμενους αφού αυξάνει τα εισοδήματα τους, θα αυξήσει τα μελλοντικά συνταξιοδοτικά τους ωφελήματά αλλά και πολλαπλασιάζει τα οφέλη από το ταμείο προνοίας.

«Την ίδια στιγμή μέσα από την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης πετύχαμε μισθολογική επέκταση όλων των κλιμάκων κατά 2 προσαυξήσεις, ελάχιστο πόσο απόδοσης της ΑΤΑ και αύξηση κατά 0,05% στα ταμεία ευημερίας. Επίσης μετά από 15 χρόνια στασιμότητας και διάβρωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων πετύχαμε να δοθούν γενικές αυξήσεις ύψους 1,5%», επεσήμανε ο Σ. Ανδρέου.