Σε συμφωνία κατέληξαν κυβέρνηση και εκπρόσωποι των εργαζομένων στο λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας για την εξασφάλιση του προσωπικού μετά τον τερματισμό της Σύμβασης της κυβέρνησης με την εταιρεία Kition.

Κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 29ης Μαΐου συμφωνήθηκε να γίνει καταγραφή των εργασιών που εκτελούνταν από αυτούς τους εργαζομένους, σε συνάρτηση με τις εργασίες που διεξάγονται στο λιμάνι και τη μαρίνα για την ανάθεση ανάλογων καθηκόντων. Ακόμα, συμφωνήθηκε να συμπεριληφθεί στους όρους του διαγωνισμού για την ανάθεση της διαχείρισης και ανάπτυξης λιμανιού και της μαρίνα Λάρνακας, η εργοδότηση αυτού του προσωπικού από τον νέο ανάδοχο.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασία οι διεργασίες που προνοούνται, θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν άμεσα. Πρόσθεσε ότι τον ρόλο του εργοδότη για την εξασφάλιση της μεταβατικής εργοδότησης του προσωπικού, αναλαμβάνει η Αναπτυξιακή Εταιρία Λάρνακας και Αμμοχώστου στη βάση της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης.

Σε δηλώσεις της η Γ.Γ. της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο πλαίσιο, το οποίο έχει αποφασιστεί και έχει συμφωνηθεί, οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να εργοδοτούνται με τους ίδιους όρους απασχόλησης με βάση τη Συλλογική Σύμβαση.

Από την πλευρά της η Γ.Γ. της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ Νάτια Κυρίτση, ενημέρωσε το «Ε.Β.» ότι οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν σήμερα, μετά από συζήτηση και επεξήγηση της συμφωνίας την ενέκριναν ομόφωνα και εξουσιοδότησαν τις Συντεχνίες να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση και την εφαρμογή της.

(Φωτο Αρχείου)