Για μια ακόμη φορά είμαστε μπροστά από περιστατικό σωματικής βίας σε εργαζόμενους στις αστικές επιβατικές μεταφορές.

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ καταδικάζει την απαράδεχτη και αναίτια επίθεση ενάντια σε οδηγό των αστικών συγκοινωνιών Λάρνακας και εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράσταση της στη συναδέλφισσα.

Το θέμα της βίας ενάντια σε εργαζόμενους στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες δεν είναι η πρώτη φορά που αναδεικνύεται. Μερικές φορές στο παρελθόν έχουμε παρακολουθήσει παρόμοια γεγονότα για τα οποία το Συνδικαλιστικό Κίνημα έχει προβεί σε πολλά και έντονα διαβήματα και προς την κατεύθυνση των εταιρειών και ως προς την κατεύθυνση των εμπλεκόμενων Υπουργείων.

Δυστυχώς ούτε οι εταιρείες ούτε όμως και τα Υπουργεία έχουν επιδείξει την αναγκαία ευαισθησία ώστε να σε συνεννόηση με το Συνδικαλιστικό Κίνημα να δρομολογηθούν συγκεκριμένα μέτρα που να προστατεύουν τη σωματική ακεραιότητα αλλά και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Η αντίδραση της Larnaca Public Transport μετά την καταγγελία του περιστατικού επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Η αντίδραση της ήταν ότι δεν συνέβη κάτι, να συνεχίσει να εργάζεται κανονικά έστω και σωματικά και ψυχολογικά κακοποιημένη και όταν οι συνάδελφοι της κατήλθαν σε αυθόρμητη στάση εργασίας για αλληλεγγύη ή εταιρεία διερωτάται τι έγινε και απεργούν οι εργαζόμενοι.

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ απαιτεί την άμεση λήψη συγκεκριμένων μέτρων μέσα από ένα εποικοδομητικό διάλογο με το Συνδικαλιστικό Κίνημα τα οποία να αντιμετωπίζουν το επαναλαμβανόμενο φαινόμενο της σωματικής και λεκτικής βίας στους εργαζόμενους στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες και τη δημιουργία συγκεκριμένων πρωτοκόλλων διαχείρισης τέτοιων φαινομένων.