📌 Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ ανακοινώνει ότι η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της LPT ενέκρινε την κατ’ αρχήν συμφωνία που είχε επιτευχθεί χθες αργά το βράδυ.

Η συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι διετούς διάρκειας (από 01/01/2024-31/12/2025), προνοεί βασικές γενικές αυξήσεις 2,25% για το 2024 με αναδρομική ισχύ και ενσωμάτωση τους στις κλίμακες μισθοδοσίας, 2% για το 2025 με ανάλογο τρόπο όπως και για το τρέχον έτος, αποζημίωση αργιών με επιπλέον δυο ημερομίσθια του μηνιαίου μισθού, 38ώρη εργασία και ρυθμίσεις που βελτιώνουν τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, όπως μικρότερα πλαίσια εργασίας καθημερινά.

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ αποτιμώντας τη συμφωνία σε σχέση με τους στόχους που τέθηκαν από το Συνδικαλιστικό Κίνημα για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης την κρίνει ως επιτυχή αφού βελτιώνει ουσιαστικά τους όρους και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα Λεωφορεία Λάρνακας.

Το θετικό αυτό αποτέλεσμα καταδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι όταν οι εργαζόμενοι διεκδικούν συλλογικά, οργανωμένα και με ενότητα, μπορούν και έχουν αποτελέσματα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής και δουλειάς τους.

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ

Exit mobile version