Σας ενημερώνουμε ότι σε χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε όπως το προσωπικό της εταιρείας ΕΜΕΛ ΛΤΔ κατέλθει σε 24ωρη απεργία από την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 από τις 5πμ.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΕΜΕΛ) ΛΤΔ

 

Λεμεσός 4/2/2016

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

 

Σας ενημερώνουμε ότι σε χθεσινή Γενική Συνέλευση των εργαζομένων αποφασίστηκε όπως το προσωπικό της εταιρείας ΕΜΕΛ ΛΤΔ κατέλθει σε 24ωρη απεργία από την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016 από τις 5πμ.

 

Ο λόγος που μας αναγκάζει να πάρουμε την πιο πάνω απόφαση είναι η μη τήρηση της συμφωνίας που είχαμε υπογράψει με την εταιρεία το 2014, η οποία προέβλεπε προσωρινές παραχωρήσεις από πλευράς των εργαζομένων σε μισθούς και ωφελήματα για τη διετία 2014-2015. Η συμφωνία μας έληξε στις 31/12/2015, οπόταν και η εταιρεία είχε την υποχρέωση να επαναφέρει όλες τις αποκοπές και να επιστρέψει στη Συλλογική Σύμβαση που ίσχυε πριν την σύναψη της ειδικής συμφωνίας.

 

Δυστυχώς, παρά τις έγκαιρες και επανειλημμένες προσπάθειες που έγιναν, ήδη από τον Οκτώβριο του 2015, δεν κατέστη δυνατή η τήρηση των συμφωνηθέντων, με αποτέλεσμα στο τέλος Ιανουαρίου η εταιρεία να πληρώσει το προσωπικό της με τις μειώσεις που προέβλεπε η άνευ ισχύος συμφωνία της προηγούμενης διετίας.

 

Αυτή η εξέλιξη δεν μας άφησε άλλη επιλογή από τη δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, όπως αυτά ρητά καθορίζονται από τις ισχύουσες Συμβάσεις.

 

Θέλουμε να τονίσουμε ότι η απεργία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για τη δική μας πλευρά, και γι’ αυτό θεωρούμε ότι το χρονικό περιθώριο που δίνουμε από σήμερα μέχρι και την υλοποίηση των κινητοποιήσεών μας είναι αρκετό για να γίνουν οι αναγκαίες διαβουλεύσεις από όλους τους εμπλεκόμενους, προκειμένου να οδηγηθεί έγκαιρα το πρόβλημα σε επίλυση.

 

Τονίζοντας την καλή μας διάθεση για διάλογο, ελπίζουμε ότι έστω και την υστάτη θα γίνουν δεύτερες σκέψεις, και μέσα από την τήρηση της εταιρείας της δικής της υπογραφής θα επιστραφούν στους εργαζομένους οι αποκοπές που οικειοθελώς έγιναν από το 2014, προκειμένου να αποφύγουμε τα απεργιακά μέτρα. Παράλληλα εκφράζουμε τις απολογίες μας προς το επιβατικό κοινό αλλά και προς την κοινή γνώμη γενικότερα. Είμαστε όμως σίγουροι ότι όλοι μπορούν να αντιληφθούν πως ουσιαστικά έχουμε εξωθηθεί στην λήψη της πιο πάνω απόφασης.

 

 

Εκ των Συντεχνιών