Σε συνέχεια των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης των Λιμενεργατών – Σημειωτών της περασμένης εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία στο Λιμάνι Λεμεσού την Τετάρτη 16/01/2019, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΟΥ ΛΗΦΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 19/12/2018

Αποσύρονται τα απεργιακά μέτρα από τη ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ στο Λιμάνι Λεμεσού

 

Σήμερα ενωρίς το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού στην οποία συζητήθηκαν οι αποφάσεις του, της συνεδρίας που έγινε στις 19/12/2018.

Το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αποσύρει τις αποφάσεις της συγκεκριμένης ημερομηνίας, συμπεριλαμβανομένης και της απόφασης για σύσταση Διαιτητικού Δικαστηρίου για επίλυση της εργατικής διαφοράς που αφορούσε την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης. Αποφάσισε επίσης την έναρξη διαλόγου για ρύθμιση των εργατικών διαφορών.

Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να αποσυρθούν και τα απεργιακά μέτρα και η αυριανή εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο, τα οποία έλαβε η Συνέλευση των μελών της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ στις 10/01/2019.

Η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ εκφράζει την ικανοποίηση της για την ομόφωνη απόφαση απόσυρσης της θέσης για Διαιτητικό δικαστήριο, του Συμβουλίου Λιμενεργασίας Λεμεσού, γιατί με αυτή επανέρχεται η ομαλότητα στα Λιμάνια, που είναι απαραίτητη για να λυθούν οι εργατικές διαφορές τις επόμενες μέρες.

Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά την ετοιμότητα μας για εντατικό διάλογο και επίλυση όλων των εκκρεμοτήτων το συντομότερο.

 

15/01/2019