Κύριο Γιάννη Καρούσο

Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων

Λευκωσία,

Κύριε Καρούσο,

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία τις αργοπορημένες εξελίξεις από πλευράς του Υπουργείου σας σχετικά με την επικείμενη ανάθεση των επιβατικών Μεταφορών για τη δεκαετία 2020-2030.

Το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο γεγονός ότι με βάση τις σχετικές νομοθεσίες και πρακτικές θα πρέπει να γίνουν από μέρους μας έγκαιρα οι ενδεικνυόμενες διαδικασίες που σχετίζονται με τη μεταφορά των εργαζομένων, το συνεχές της απασχόλησης και τη διασφάλιση των  Συλλογικών Συμβάσεων και δικαιωμάτων τους, στις περιπτώσεις που τυχόν θα αναλάβουν άλλες από τις υφιστάμενες εταιρείες.

Υπογραμμίζουμε Κύριε Υπουργέ ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις και όλα τα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας συνεχίζουν ως έχουν και μετά τις 5/7/2020 ανεξαρτήτως εάν εσείς ολοκληρώσετε ή όχι τις διαδικασίες σας. Τονίζουμε επίσης πως δεν θα δεχθούμε τη μεταφορά εργαζομένων εάν δεν υπάρξει προηγουμένως η πλήρης διασφάλιση τους.

Ζητούμε επιτακτικά απάντηση στο ερώτημα ποιοι θα είναι οι εργοδότες των μελών μας από τις 5/7/2020, διευκρινίζοντας ότι η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι αποκλειστικά δική σας αρμοδιότητα.

Είμαστε έτοιμοι για συνάντηση και συνεργασία για την όσο πιο ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα των επιβατικών μεταφορών στην Κύπρο.

Με εκτίμηση,

Χαράλαμπος Αυγουστή                                   Άθως Ελευθερίου

Αν. Γενικός Γραμματέας                                  Γενικός Γραμματέας

ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ                                               ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ