Λευκωσία 24 Μαΐου 2021

Εταιρεία:

Nicosia Public Transport Services and Operations Ltd

Υπόψιν

Κύριου Daniel Alvarez

HR Director

Κύριου Χαράλαμπου Δ. Χαραλάμπους

Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων

 

Θέμα: Εργατικές διαφορές και άλλα προβλήματα.

Κύριοι,

Σύντομα  συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η εταιρεία σας Nicosia  Public Transport Services and Operations Ltd ανάλαβε τις Δημόσιες Επιβατικές Μεταφορές στην Επαρχία Λευκωσίας.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα παρά τις προσπάθειες μας  τα προβλήματα των εργαζομένων σας αντί να μειώνονται αυξάνονται, γεγονός που δημιουργεί δυσφορία στους εργαζόμενους.

Στην προσπάθεια μας να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα μέσα από διάλογο και να διατηρήσουμε την εργατική ειρήνη, συζητούμε για μήνες κάποια από αυτά στο Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων χωρίς αποτέλεσμα. Επιπρόσθετα από αυτά οι συνεχείς μονομερείς ενέργειες σας σε βάρος εργαζομένων σας μας αναγκάζουν να κάνουμε δεύτερες σκέψεις. Αναφέρουμε ως παράδειγμα την επιμονή σας να προχωράτε σε απολύσεις υπαλλήλων σας χωρίς επαρκείς εξηγήσεις και διαβουλεύσεις εκ των προτέρων με τους εκπροσώπους τους καθώς και σε παραβιάσεις της ΣΣΕ.

Αυτό δεν μας βρίσκει σύμφωνους αφού καταστρατηγεί τα εργασιακά θέσμια και πρακτικές . Αν δεν τερματιστούν άμεσα αυτές οι ενέργειες ,προειδοποιούμε ότι θα αντιδράσουμε άμεσα και η ευθύνη θα βαραίνει την εταιρεία σας.

Με εκτίμηση,

Στέλιος Στέλιου

Κ.Οργανωτικός Γραμματέας

ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ

                                  

Νικηφόρος Παφίτης

Οργανωτικός Γραμματέας

ΜΕ.ΠΕ.ΓΕ. – Σ.Ε.Κ.

Κοινοποίηση:  Υπουργό Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων

Υπουργό ΥΕΠΚΑ

Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων ΥΕΠΚΑ