Το Τμήμα Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας σε σημερινή του επιστολή κάλεσε την εταιρεία σε αναστολή οποιωνδήποτε απολύσεων και τις δύο πλευρές σε μεσολαβητική σύσκεψη στις 23/8/2021. Η Συνδικαλιστική πλευρά αποδέχτηκε από την πρώτη στιγμή την πρόταση του Υπουργείου, ενώ η εταιρεία μέχρι αργά το απόγευμα δυστυχώς δεν έδωσε καμία απάντηση.

Η σιωπή της εταιρείας ερμηνεύεται ως άρνηση και έλλειψη σεβασμού τόσο προς στις εργασιακές διαδικασίες αυτού του τόπου, όσο και προς το Υπουργείο Εργασίας, ως ο θεματοφύλακας των εργασιακών θεσμίων.

Θέλουμε να ενημερώσουμε ότι μετά από αυτή την εξέλιξη η αποκλειστική ευθύνη για τη συνέχιση της απεργίας με όλες τις προεκτάσεις στην οικονομία του τόπου, βαραίνει την εταιρεία.

Με βάση τα δεδομένα όπως αυτά διαμορφώνονται, οι απεργοί σε σημερινή συνέλευση απεφάσισαν όπως μεταφέρουν αύριο τις κινητοποιήσεις τους στις 10 πμ στο Υπουργείο Μεταφορών και στις 11 πμ στο Υπουργείο Εργασίας στη Λευκωσία, όπου θα ενημερώσουν σχετικά για όλες τις πτυχές των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Αναμένουμε την παρέμβαση των πιο πάνω Υπουργών για συμμόρφωση της εταιρείας στο κάλεσμα του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων, που ως αποτέλεσμα θα έχει την άμεση λήξη των απεργιακών μέτρων.

ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΧΝΙΩΝ

ΜΕΠΕΓΕ ΣΕΚ – ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ ΠΕΟ

12 Αυγούστου 2021