Συνάντηση ΠΕΟ με ΠΑΣΥΚΑΦ

0
36

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 04 Ιουλίου 2024 συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΕΟ με επικεφαλής την Γενική της Γραμματέα Σωτηρούλα Χαραλάμπους με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του ΠΑΣΥΚΑΦ Νικόλα Φιλίππου. Στην συνάντηση συμμετείχε και η Αναπληρώτρια Εκτελεστική Διευθύντρια Σόφη Χριστοφόρου του ΠΑΣΥΚΑΦ, ενώ από πλευράς ΠΕΟ συμμετείχαν η Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΕΟ Μαρίνα Κούκου και εκ μέρους της ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ ο Ρολάνδος Κυριάκου.

Στην συνάντηση έγινε εκτενής παρουσίαση του έργου του ΠΑΣΥΚΑΦ καθώς και το όραμα και τα επόμενα του βήματα. Ακολούθησε μια εποικοδομητική συζήτηση γύρω από την κατεύθυνση του ΠΑΣΥΚΑΦ, τις συνθήκες εργασίας αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος.

Η ΠΕΟ χαιρετίζει το έργο που καλείται να διαδραματίσει ο ΠΑΣΥΚΑΦ στην κοινωνία του τόπου μας εκφράζοντας την αμέριστη στήριξη της. Η Γ.Γ. της ΠΕΟ εξέφρασε την ικανοποίηση της για το διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων τονίζοντας την θέση αρχής της ΠΕΟ πως η καταπολέμηση του καρκίνου περνά μέσα από την ενίσχυση της δημόσιας υγείας για αυτό και υπάρχει ανάγκη στήριξης οργανώσεων όπως ο ΠΑΣΥΚΑΦ που καλούνται να συμπληρώσουν αυτό το κενό κάνοντας συγκεκριμένη αναφορά στην Εθνική Στρατηγική για τον Καρκίνο που προνοεί την ύπαρξη δημόσιων ογκολογικών υπηρεσιών.

Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους διαβεβαίωσε ότι η ΠΕΟ στηρίζει διαχρονικά, πολιτικά και ηθικά τα οργανωμένα σύνολα και φορείς που στηρίζουν τους ασθενείς, ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν την κοινωνία και τους εργαζόμενους για θέματα υγείας όπως τον καρκίνο.

Στο τέλος δόθηκε εισφορά χρηματικού ποσού από την ΠΕΟ στον ΠΑΣΥΚΑΦ δείχνοντας την έμπρακτη στήριξη στο έργο του Συνδέσμου.

Η ΠΕΟ θα συνεχίσει να παλεύει με κάθε τρόπο για ουσιαστική στήριξη των ασθενών και των οικογενειών τους αλλά και των εργαζομένων των υπηρεσιών αυτών.