Έντονα παράπονα από τους συνταξιούχους Μενοίκου

Συγκέντρωση συνταξιούχων πραγματοποίησε η ΕΚΥΣΥ στο Μένοικο στις 24 Ιουλίου. Στη συγκέντρωση μίλησε ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης και σε αυτή παρευρέθηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο Ε.Γ. της ΠΕΟ Λευκωσίας Ευτύχιος Παπαμιχαήλ, ο οποίος εξέφρασε τη στήριξη της Ομοσπονδίας στους συνταξιούχους και στις προσπάθειες της ΕΚΥΣΥ για την επίλυση των πάρα πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ ενημέρωσε τους συνταξιούχους για τα ζητήματα που τους αφορούν και για τη δράση και τις προσπάθειες της ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους και συγκεκριμένα για τα αιτήματα της Οργάνωσης για λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, για την κατάργηση του πέναλτι  12% για όσους επιλέγουν να  συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, για την παραχώρηση σύνταξη  χηρείας σε όλους τους χήρους, για το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους, για την επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος μάνας. Επίσης, αναφέρθηκε στην απαίτηση της Οργάνωσης για αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα και την επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Τ.Κ. Ασφαλίσεων και να επιλυθεί το πρόβλημα με την επικοινωνία με τις ποιο πάνω υπηρεσίες.

Τέλος, τους ενημέρωσε για το επικείμενο Παγκύπριο Συνέδριο που θα πραγματοποιήσει τη ΕΚΥΣΥ στις 3 Οκτωβρίου 2024 και τη μεγάλη εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί από τους συνταξιούχους, αν δεν επιλυθούν μέχρι τότε τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούν. Από την πλευρά τους οι συνταξιούχοι του Μενοίκου εξέφρασαν έντονα τα παράπονά τους για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντί τους εξαιτίας του ότι πάρα πολλά προβλήματα, όπως τα ανέλυσε ο Γ.Γ. της Οργάνωσης παραμένουν  άλυτα με ευθύνη της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ