Οι συνταξιούχοι Αγλαντζιάς απαιτούν σεβασμό και επίλυση των προβλημάτων τους

Μεγάλη επιτυχία είχε η ετήσια Συνέλευση των συνταξιούχων της ΕΚΥΣΥ Αγλαντζιάς που πραγματοποιήθηκε στις 19 Μαρτίου, στην οποία εκλέγηκε και η νέα Τοπική Επιτροπή. Στην Συνέλευση παρόν ήταν ο υποψήφιος Αντιδήμαρχος Κώστας Φωτίου, τον οποίο στηρίζουν οι συνταξιούχοι της Αγλαντζιάς, απηύθυνες δε, σύντομο χαιρετισμό εκφράζοντας  τον σεβασμό και την στήριξη του στον αγώνα που διεξάγουν για  μια αξιοπρεπή διαβίωση .

Οι συνταξιούχοι ενημερώθηκαν εμπεριστατωμένα από τον Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη για τις δράσεις της Οργάνωσής του για την επίλυση των πολλών και χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της αναλγησίας τόσο της προηγούμενης όσο και της παρούσας κυβέρνησης.

Όπως επεσήμανε αρκετά προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα και η ΕΚΥΣΥ θα συνεχίσει τις προσπάθειες με την ελπίδα να επιλυθούν.
Η Συνέλευση συζήτησε ιδιαίτερα και την απαίτηση της ΠΕΟ, της ΕΚΥΣΥ και όλων των υπόλοιπων οργανώσεων που αποτελούν την Ομάδα Πρωτοβουλίας για να καταργηθεί χωρίς άλλη καθυστέρηση το πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους. Επίσης οι συνταξιούχοι ζήτησαν την βελτίωση της νομοθεσίας για τη σύνταξη χηρείας των ανδρών και την επίλυση των προβλημάτων που παρουσιάζονται στον τομέα της υγείας εξαιτίας του κόστους των φαρμάκων που δεν καλύπτονται από το ΓΕΣΥ. Επίσης επέκριναν έντονα το γεγονός ότι μειώθηκε το ποσό της μικρής επιταγής αρκετών χαμηλοσυνταξιούχων στο τέλος Ιανουαρίου, καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά της κυβέρνησης ως πολύ προκλητική, αφού αντί να στηρίξει τους συνταξιούχους πρόσφατα στήριξε όλες τις εταιρείες, χωρίς καμιά στόχευση, με ποσό 40 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Στη συνέλευση παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό και η υποψήφια  ευρωβουλευτής Σταύρη Καλοψηδιώτου.

27/3/2024

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ