ΓΓ ΕΚΥΣΥ: Νεοφύτου και Χριστοδουλίδης δεν καταδέχθηκαν να συναντηθούν με συνδικαλιστές για το πέναλτι 12%

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη δεν κατάφερε να βάλει μια τάξη, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι συνταξιούχοι και χιλιάδες άτομα να περιμένουν να εξεταστεί η αίτησή τους μετά από 1-2 χρόνια, τόνισε ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ. Την ίδια ώρα, τόνισε ότι οι Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης αρνήθηκαν να συναντηθούν με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για το πέναλτι 12% στις συντάξεις.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο Κώστας Σκαρπάρης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι 9 χρόνια οι κυβερνώντες δεν κατάφεραν να βρουν λύση και να εξετάζονται οι αιτήσεις, κατά έγκαιρο τρόπο. Σημείωσε πως είναι χιλιάδες οι αιτήσεις από το 2021 και 2022, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις και από το 2020, λέγοντας πως αναμένουν απάντηση ακόμα από τους αρμοδίους.

Επίσης ο κ. Σκαρπάρης υπέδειξε πως πρέπει να λειτουργήσει τηλεφωνικό κέντρο για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων. Μάλιστα είπε πως συνταξιούχοι στις ορεινές περιοχές αναγκάζονται να κλείσουν ραντεβού και να πρέπει να μεταβούν στο γραφείο εξυπηρέτησης της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας της επαρχίας τους, για να μάθουν σε πιο στάδιο βρίσκεται η αίτησή τους.

Αναφέρθηκε και σε περίπτωση γυναίκας που κατήγγειλε ότι της έκλεισαν ραντεβού για τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα, ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ επισήμανε πως είναι σε απόγνωση οι συνταξιούχοι και δεν ξέρουν πως θα περάσουν τις δύσκολες μέρες του χειμώνα χωρίς θέρμανση, από τη στιγμή, τόνισε, που μια μέτρια σύνταξη δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες για ηλεκτρισμό.

Παράλληλα έκανε λόγο για στρέβλωση στον τρόπο παραχώρησης των αυξήσεων στις συντάξεις, λέγοντας ότι είναι μηδενικές οι αυξήσεις για τον Ιανουάριο. Υπέδειξε πως θα πρέπει να δοθεί αντισταθμιστική παροχή για να καλυφθούν οι απώλειες και να μην μείνουν εκτεθειμένοι οι συνταξιούχοι.

Αναφορικά με το πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος, είπε πως δεν επιλύεται το πρόβλημα με την παρούσα κυβέρνηση. Σημείωσε ότι μόνο ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ανδρέας Μαυρογιάννης τόνισε πως θα προχωρήσει στην κατάργησή του.

Ανέφερε επίσης πως οι Νεοφύτου και Χριστοδουλίδης δεν καταδέχθηκαν να συναντηθούν με τις 19 συνδικαλιστικές οργανώσεις που αποτελούν την ομάδα για την κατάργηση του πέναλτι 12%. Ταυτόχρονα, ο κ. Σκαρπάρης είπε πως τα τελευταία χρόνια η ΕΚΥΣΥ πραγματοποίησε πέραν των 30 εκδηλώσεων διαμαρτυρίας, αλλά όπως ανέφερε, φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ