Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι συνταξιούχοι για τον τρόπο υπολογισμού της 13ης σύνταξης

Στις 14 και 15 Δεκεμβρίου το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων πλήρωσε τις συντάξεις Δεκεμβρίου και την 13η σύνταξη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται απορίες στους συνταξιούχους αφού το ποσό που έχει

εμβαστεί στο λογαριασμό τους στην τράπεζα δεν είναι διπλάσιο της σύνταξής τους δηλαδήαυτού που πληρώθηκαν το προηγούμενο μήνα και είναι κάπως λιγότερο.
Σε δηλώσεις του ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης εξήγησε ότι ο υπολογισμός της 13ης σύνταξης λαμβάνει υπόψη το ποσό των 12 συντάξεων τον χρόνο και επειδή από τον Ιούλιο οι συντάξεις είχαν μία αύξηση λόγω της ΑΤΑ σε ποσοστό 4,2%,  για τους τελευταίους έξι μήνες οι συντάξεις είναι αυξημένες κατά 4,2% ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2022 ήταν κατά 4,2% ποιο χαμηλές. Αυτός είναι ο λόγος που το συνολικό ποσόν που δόθηκε για τις 12 συντάξεις του 2022 θα διαιρεθεί διά 12 που είναι οι μήνες και το ποσό αυτό θα παραχωρηθεί ως 13η σύνταξη στους συνταξιούχους.

Ως εκ τούτου σημαίνει πως όταν προσθέσουμε το ποσό αυτό, μαζί με το ποσό της σύνταξης Δεκεμβρίου, τότε το ποσό που προκύπτει είναι  λίγο πιο κάτω από το διπλάσιο της σύνταξης Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ  οι χαμηλοσυνταξιούχοι πληρωθήκαν  15 και 16 Δεκεμβρίου  και  την μικρή επιταγή και το χριστουγεννιάτικο επίδομα. Επίσης οι πολύτεκνες μάνες πληρώθηκαν το Χριστουγεννιάτικο επίδομα ύψους 100 ευρώ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ