ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΥΣΥ ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι 2.500 συνταξιούχοι μέλη της ΕΚΥΣΥ ξεκαθάρισαν πως δεν θα χαρίσουν σε κανέναν τις κατακτήσεις, τους κόπους και τον ιδρώτα τους

                                                           ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΥΣΥ

ΜΑΖΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΟΝΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 

Οι 2.500 συνταξιούχοι μέλη της ΕΚΥΣΥ ξεκαθάρισαν πως δεν θα χαρίσουν σε κανέναν τις κατακτήσεις, τους κόπους και τον ιδρώτα τους

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο οι συνταξιούχοι, μέλη της ΕΚΥΣΥ, δηλώνουν πως δεν αποδέχονται τα δυσβάσταχτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση Αναστασιάδη με την μείωση των συντάξεων, σχεδόν την κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος, την κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την κατάργηση της δωρεάν διακίνησης, με τη φορολογία της οικίας κ.ά. Ταυτόχρονα, διατρανώνουν τη θέλησή τους να αγωνιστούν, όπως έκαναν τόσα χρόνια για τα δικαιώματα και τα κεκτημένα τους.

 

Αυτό ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλαν οι 2.500 περίπου συνταξιούχοι που κατέκλεισαν το κέντρο «Μόντε Καπούτο» το Σαββατοκύριακο  19 και 20 Οκτωβρίου στο Παγκύπριο Φεστιβάλ της ΕΚΥΣΥ.

 

Το Φεστιβάλ μετατράπηκε ουσιαστικά σε μια μαζική εκδήλωση έντονης διαμαρτυρίας και οι συνταξιούχοι ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να χαρίσουν αμαχητί όλα όσα κατάφεραν με αγώνες, ιδρώτα και αίμα, πολλές φορές, να κατακτήσουν. Άλλωστε, όπως απέδειξαν πολλές φορές, ποτέ δεν κατέθεσαν τα όπλα…

 

Μετά από ομιλία που έγινε από το Γ. Γραμματέα της Οργάνωσης Κώστα Σκαρπάρη και χαιρετισμούς από το Γ. Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού και το Γ. Γραμματέα της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση οι συνταξιούχοι ενέκριναν υπόμνημα προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών  Ασφαλίσεων, Υγείας και Συγκοινωνιών και Έργων.

 

Στο υπόμνημα εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία χιλιάδων συνταξιούχων για τις αυθαίρετες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, αγνοώντας παντελώς επανειλημμένα γραπτά διαβήματα της ΕΚΥΣΥ όπως επίσης και υπόμνημα του Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της Οργάνωσης που έγινε στις 11 Ιουνίου 2013 και του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων που έγινε στις 10 Ιουνίου 2013.
«Ζητούμε να ανταποκριθείτε σε πρόταση της Οργάνωσης μας το συντομότερο δυνατό για συνάντηση και συζήτηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τις αυθαίρετες αποφάσεις που έχετε πάρει και οι οποίες πλήττουν το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι και 30%», τονίζεται στο υπόμνημα.

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε κάτω από το σύνθημα «Σεβασμός στα Γηρατειά–Κάτω τα χέρια από τις κατακτήσεις μας» καιτίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας,  ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό την πρώτη μέρα, ο Γ. Κολοκασιδης μέλος πολιτικού γραφείου ΑΚΕΛ, η τέως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Σωτηρούλα Χαραλάμπους, οι Επαρχιακοί Γραμματείς του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Αμμοχώστου και Λάρνακας, οι Επαρχιακοί Γραμματείς της ΠΕΟ Λεμεσού, Λευκωσίας, Αμμοχώστου, οι Βουλευτές Χρίστος Μέσης και Ειρήνη Χαραλαμπίδου, ο Δήμαρχος Αγ. Αθανασίου και εκ μέρους του παραρτήματος ΑΚΕΛ  Αγγλίας ο Μ .Μιχαήλ.  Παρευρέθηκαν επίσης Τουρκοκύπριοι.

 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλάμβανε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με την συμμετοχή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και παραδοσιακό πρόγραμμα (αναπαράσταση του κυπριακού γάμου) από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Βασιλιτζιά». Στο τέλος, οι λαϊκοί τραγουδιστές Τζίμης Κωνσταντίνου και Μύρια Βασιλείου μαζί με την ορχήστρα του κέντρου «ΜΟΝΤΕ ΚΑΠΟΥΤΟ» διασκέδασαν τους συνταξιούχους.

 

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, η ΕΚΥΣΥ τίμησε ένα στενό της συνεργάτη, τον Αντρέα Φαντίδη για την πολύ μεγάλη του προσφορά τόσο προς τους συνταξιούχους όσο και προς την Οργάνωση.

Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ έγινε κλήρωση με δώρο δυο τριήμερες κρουαζιέρες προσφορά της εταιρίας «Louis». Ο τυχερός αριθμός για τους συμμετέχοντες του Σαββάτου είναι το 679 και της Κυριακής το 1231.

 

Η ΕΚΥΣΥ ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του Φεστιβάλ οι οποίοι είναι το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού, ο Όμιλος Λαϊκού, η Louis Cruise και ο ΟΠΑΠ Κύπρου. Επίσης, ευχαριστεί τους χορηγούς επικοινωνίας «ΧΑΡΑΥΓΗ» και «ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΒΗΜΑ».

 

 

ΕΚΥΣΥ

 

22/10/13

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ