ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 2018

Νέα επιστολή απέστειλε η  ΕΚΥΣΥ στην Υπουργό Εργασίας στις 11 Μαΐου με την οποία  ζητά  ξανά νέα συνάντηση  στην οποία να ξεκαθαρίσει οριστικά το πρόβλημα που παρουσιάζεται για αρκετούς χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι  ενώ υπέβαλαν αίτηση από τις αρχές του 2018, δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει απάντηση για  το λόγο που  δεν έχει εγκριθεί η αίτησης τους.

Σε ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ αναφέρεται ότι το θέμα συζητήθηκε με την Υπουργό Εργασίας στις 19/12/19 και  η αντίδραση της ήταν θετική για επίλυση του. “Ωστόσο, δυστυχώς ενώ είχαμε στείλει επιστολή υπενθύμισης τις 10 Μαρτίου, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την πανδημία  του κορωνοϊού   μέχρι σήμερα δεν έχει επιλυθεί” , αναφέρεται.

Η ΕΚΥΣΥ θεωρεί  ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εκκρεμότητα  και ως εκ τούτου ζητά  να δοθούν σαφείς οδηγίες προς το αρμόδιο τμήμα εξέτασης των αιτήσεων και να εγκριθούν και πληρωθούν αναδρομικά όσοι είναι δικαιούχοι και τηρούν τα κριτήρια του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.

Εκκρεμότητα, προσθέτει, συνεχίζει να υπάρχει και για την πληρωμή του τιμητικού επιδόματος  σε  συνταξιούχους κοινωνικής σύνταξης  κ.α. , οι οποίοι  έχουν υπηρετήσει  πρόσθετη θητεία στη εθνική φρουρά το 1974.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ