Ανακοίνωση ΕΚΥΣΥ για την αύξηση 5% στους χαμηλοσυνταξιούχους

Ανακοίνωση ΕΚΥΣΥ για την αύξηση 5% στους χαμηλοσυνταξιούχους

Συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Πρόνοιας έχει ζητήσει και θα έχει την  Πέμπτη 29 Ιουνίου η ΕΚΥΣΥ για συζήτηση του προβλήματος που έχει παρουσιαστεί, ύστερα από την εξαγγελία του Προέδρου για παραχώρηση αύξησης κατά 5% στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Τελικά με βάση επίσημες διευκρινήσεις το 5% θα παραχωρηθεί μόνο στη μικρή επιταγή. Επομένως οι προσδοκίες των χαμηλοσυνταξιούχων για βελτίωση των εισοδημάτων τους διαψεύδονται, παρόλο ότι οι αρχικές διευκρινήσεις από πλευράς των αρμοδίων ήταν ότι το 5% θα παραχωρείτο επί των 710 ευρώ που είναι το ποιο χαμηλό ποσό που δικαιούται ο χαμηλοσυνταξιούχος   (σύνταξη  και  μικρή επιταγή), ενώ τώρα θα παραχωρηθεί μόνο επί της μικρής επιταγής που για χιλιάδες συνταξιούχους τα ποσά θα είναι μηδαμινά.

Για παράδειγμα χαμηλοσυνταξιούχος που λαμβάνει μικρή επιταγή ύψους 50 ευρώ, η αύξησή του θα είναι μόλις 2,5 ευρώ τον μήνα. Σε περιπτώσεις που το ύψος της μικρής επιταγής είναι μικρότερο, τότε τα ποσά θα είναι εξευτελιστικά.

Η ΕΚΥΣΥ θα θέσει ξανά στην Υφυπουργό Πρόνοιας εισήγηση για βελτίωση του Σχεδίου των Χαμηλοσυνταξιούχων με στόχο να ξεπεραστούν οι στρεβλώσεις που υπάρχουν και να μην δημιουργείται αδικία σε βάρος συνταξιούχων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ