ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Την στήριξη του ΑΚΕΛ προς τον αγώνα που διεξάγουν οι συνταξιούχοι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους εξέφρασε ο Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  του ΑΚΕΛ,  Σταύρος  Ευαγορου σε συνάντηση που είχε   σήμερα Τετάρτη 25  Σεπτεμβρίου 2013 με  αντιπροσωπία  της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).

 

ΤΟ ΑΚΕΛ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

 

Την στήριξη του ΑΚΕΛ προς τον αγώνα που διεξάγουν οι συνταξιούχοι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους εξέφρασε ο Αν. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος  του ΑΚΕΛ,  Σταύρος  Ευαγορου σε συνάντηση που είχε   σήμερα Τετάρτη 25  Σεπτεμβρίου 2013 με  αντιπροσωπία  της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ).

 

Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια επαφών της ΕΚΥΣΥ  με όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα.  Σκοπός  των συναντήσεων  είναι να ενημερωθούν  όλα τα κόμματα   για τις σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις που έχουν οι συνταξιούχοι ύστερα από τις αυθαίρετες και απαράδεκτες αποφάσεις που πήρε η κυβέρνηση και που επηρεάζουν τους συνταξιούχους με εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Επίσης  η συνάντηση έγινε και ενόψει της αυριανής συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής η οποία θα συζητήσει Τροποποιητικό  Νομοσχέδιο της κυβέρνησης και των κομμάτων για αλλαγές στην νομοθεσία για φορολόγηση της ακίνητης ιδιοκτησίας. Η νομοθεσία όπως έχει ψηφιστεί και επιμένει  η κυβέρνηση  επιβαρύνει δυσανάλογα τους μικρούς ιδιοκτήτες και πλήττει ιδιαίτερα τους συνταξιούχους που έχουν εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας.  Η φορολογία αυτή  έρχεται να προστεθεί και σε άλλα δυσβάστακτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση κατά των χαμηλοσυνταξιούχων (μείωση των συντάξεων, σχεδόν κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος, κατάργηση της δωρεάν διακίνησης με τα λεωφορεία, κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αύξηση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων, αύξηση του ΦΠΑ και άλλα) που στο σύνολο τους επηρεάζουν αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων πέραν από το 30%.

 

Αυτό σημαίνει ότι για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους τους απομένουν περίπου €300 το μήνα για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές ανάγκες διαβιώσεις τους (διατροφή, ηλεκτρισμός κλπ).

 

Με βάση τα πιο πάνω και κατανοώντας ότι το πρόβλημα αυτό δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους αλλά και τους ανέργους, τους λήπτες δημοσίου βοηθήματος, τους ανάπηρους και γενικά τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού   η ΕΚΥΣΥ   ζητά από τα κόμματα  να αναλάβουν τις σοβαρές τους ευθύνες  και να τροποποιήσουν την νομοθεσία    με μια δίκαιη διευθέτηση με τρόπο ώστε να μην επηρεαστούν οι  συνταξιούχοι  οι μικροϊδιοκτήτες και οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού δηλαδή , αυτοί που δεν αντέχουν να πληρώσουν.

 

25.9.2013

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ