ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΥΣΥ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.ΠΥΡΓΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΚΥΣΥ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Κ.ΠΥΡΓΟ

Οι συνταξιούχοι της ακριτικής κοινότητας Κάτω Πύργου Τηλλυρίας εξέτασαν με  μεγάλο  παράπονο τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σε  σύσκεψή  που έγινε στο καφενείο Δρυς το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιουλίου. Την σύσκεψή  πραγματοποίησε  η ΕΚΥΣΥ σε συνεργασία με την τοπική επιτροπή της ακριτικής κοινότητας .

Ο Γενικός Γραμματέας της   ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη δράση  της Οργάνωσης του  για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και τις προσπάθειες που έγιναν με συναντήσεις και φέτος  με τέσσερις υπουργούς της νέας κυβέρνηση.  Όπως εξήγησε ,   δυστυχώς τα προβλήματα παραμένουν άλυτα,  διότι και η  νέα κυβέρνηση  ακολουθεί τα ίδια βήματα ,μέχρι στιγμής, της προηγούμενης  και πέραν από τα υφιστάμενα προβλήματα  έχει προστεθεί ακόμα έναν ,ύστερα από την κατάργηση της επιδότησης του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα σε περίοδο καύσωνα με αποτέλεσμα την  αναπόφευκτη  αύξηση  του κόστους των νοικοκυριών των συνταξιούχων οι οποίοι για να μπορούν να επιβιώσουν σε αυτές τις συνθήκες  θα χρησιμοποιήσουν τα κλιματιστικά τους με  περεταίρω πλήγμα   του  βιοτικού τους   επίπεδου και της  ποιότητας της  ζωής τους.

Οι συνταξιούχοι του Κάτω Πύργου  απαιτούν από την  κυβέρνηση επιτέλους να  τους  συμπεριφερθεί με σεβασμό και κοινωνική  ευαισθησία   διότι  αυτήν την περίοδο περνούν  δύσκολες στιγμές και οι αντοχές τους  εξαντλούνται . Γι αυτό επιβάλλεται άμεσα να παραχωρηθούν αντισταθμιστικές παροχές  , να καταργηθεί  το πέναλτι  12% για όσους επιλέγουν να  συνταξιοδοτηθούν στο 63ον έτος της ηλικίας τους, η   σύνταξη  χηρείας  να παρέχεται σε όλους τους άντρες χήρους. Επίσης  διεκδικούν  δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους και  επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και επιδόματος μάνας.  Επίσης αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα και επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Τ.Κ. Ασφαλίσεων.

Στη σύσκεψή  από μέρους της  ΕΚΥΣΥ  Πάφου παρευρέθηκε η Ελένη  Χατζιαντωνά και ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας Μάρκος  Τσιηφτές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ