ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΑΓΥΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

Αντίδραση από τους συνταξιούχους Αναγυιών για το τεράστιο κύμα ακρίβειας

Η ακρίβεια, η κατάργηση του πέναλτι 12% στις συντάξεις όσων επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, η βελτίωση της νομοθεσίας για την σύνταξη χηρείας των αντρών , το ΓεΣΥ και πολλά άλλα κυριάρχησαν στην Συνέλευση των συνταξιούχων στα Ανάγυια, η οποία κράτησε το μεγάλο ενδιαφέρον τους.

Κατά την διάρκεια της παρουσίας τους στη Συνέλευση, που πραγματοποίησε η τοπική Οργάνωση της ΕΚΥΣΥ την Τετάρτη 11 Μαΐου στο οίκημα του «ΑΠΟΝΑ» έγινε πλήρης ενημέρωση από τους Κώστα Σκαρπάρη, Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ και Μάρκο Τσιηφτέ Επαρχιακό Γραμματέα Οργάνωσης στη Λευκωσία για την συνεχή δράση της ΕΚΥΣΥ για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων. Το μεγάλο πρόβλημα που επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων η ακρίβεια, ήταν το κύριο θέμα συζήτησης της Συνέλευσης.
Οι συνταξιούχοι αντέδρασαν έντονα και εξέφρασαν παράπονο και πικρία για την ανάλγητη συμπεριφορά και απραξία της κυβέρνησης και την κάλεσαν, έστω και με καθυστέρηση να ανταποκριθεί στις εισηγήσεις που έχει υποβάλει η ΕΚΥΣΥ με υπομνήματα και επιστολές σε τέσσερις Υπουργούς ώστε να απαμβλυνθεί το πρόβλημα και να μπορέσουν να πάρουν ανάσα.

 

13. 5.2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ