ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΛΥΜΠΙΩΝ

ΑΝΤΙΔΡΟΎΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΎΧΟΙ ΛΥΜΠΙΩΝ

Μαζική όπως κάθε χρόνο ήταν και φέτος η παρουσία των συνταξιούχων Λυμπιών στην ετήσια συνέλευση τους που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία τη Παρασκευή 20 Μαΐου 2022 στο νέο οίκημα της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ Λυμπιών. Οι συνταξιούχοι εκφράζοντας τον θυμό και την αγανάκτηση τους πραγματοποίησαν και συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας απαιτώντας από την κυβέρνηση επίλυση των προβλημάτων τους.

Στην συνέλευση έγινε ενημέρωση από τον Γενικό Γραμματέα της ΕΚΥΣΥ Κ. Σκαρπάρη για την δράση της οργάνωσης του για την επίλυση των
προβλημάτων που συνεχίζουν να παρουσιάζονται και επηρεάζουν αρνητικά το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα ζωής των συνταξιούχων .
Η συνέλευση των συνταξιούχων Λυμπιών
απαίτησε αξιοπρεπή διαβίωση των συνταξιούχων , την επαναφορά των δικαιωμάτων των συνταξιούχων στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές, την αύξηση των συντάξεων ιδιαίτερα αυτή την περίοδο για αντιμετώπιση της ακρίβειας η οποία δεν έχει σταματημό , την παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών και την λήψη μέτρων για μείωση του κόστους διαβίωσης των συνταξιούχων.
Έντονη ήταν η απαίτηση τους για κατάργηση του άδικου πέναλτι-μείωση των συντάξεων 12% που επηρεάζει αρνητικά τους συνταξιούχους 63 χρονών . Επίσης ζητούν σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους και αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάζονται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ, όπως είναι η αύξηση του κόστους στα φάρμακα κ.α.

Η συνέλευση έκφρασε την ικανοποίηση της από την δράση της Οργάνωσης τους τόσον κεντρικά όσον και τοπικά και εξέλεξε τοπική επιτροπή η οποία αποτελείται από τους Ανθούλα Μιχαήλ, Κουμή Δημήτρη ,Ανδρέα Σοφοκλέους, Μιχαλάκη Χριστοδούλου, Νίκο Ττολλαρή
, Αντρέα Σιαλή, Ανδρόνικο Σοφοκλέους ,Χαράλαμπο Σοφοκλέους ,Άννα Θεοδώρου ,Γεωργούλα Βαρνάβα ,Σούλα Ττολλαρή, Ιουλία Κουτσουλή, Λάκη Σταυράκη , Μαρούλλα Χριστοδούλου , Γιάννη Κυριάκου και Νεόφυτο Αδάμου .
ο Γεώργιος Τίγρης όπως πάντα έτσι και φέτος με την κιθάρα του και τα ωραία του τραγούδια έδωσε την ευκαιρία στους συνταξιούχους να απολαύσουν έναν ωραίο μουσικό πρόγραμμα .
Στο καλιτεχνικό – μουσικό πρόγραμμα πήρε μέρος και ο Σωτήρης Παντελή και ο γνωστός Λαϊκός ποιητής Φώτης Ακαθκιώτης.

23 Μαΐου 2022

20220520 114817

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ