ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΜΕΓΑΛΗ Η ΠΑΓΙΑ ΧΡΕΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΤΗΚ Η ΕΚΥΣΥ ΖΗΤΑ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Επιστολή στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου απέστειλε στις 18/12/2020 , η ΕΚΥΣΥ ζητώντας από τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τον Γενικό Διευθυντή να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τυγχάνουν οι συνταξιούχοι πιο ευνοϊκής μεταχείρισης.

 Συγκεκριμένα, η ΕΚΥΣΥ ζητά από την ΑΤΗΚ να μην υπάρχει πάγια επιβάρυνση κάθε μήνα για τους συνταξιούχους ενώ για ένα λογικό αριθμό τηλεφωνημάτων που θα κάνουν κάθε μέρα ή κάθε μήνα να μην χρεώνονται. «Ιδιαίτερα  αυτήν την περίοδο που οι συνταξιούχοι  είναι υποχρεωμένοι λόγω της πανδημίας να περιορίζονται αναγκαστικά στο σπίτι τους η  ΑΤΗΚ, ως  Ημικρατικός  Οργανισμός, θα βοηθούσε πολύ τους ηλικιωμένους στην αντιμετώπιση ψυχολογικών ή και άλλων προβλημάτων υγείας με ειδικά προγράμματα που θα μπορούσε να προσφέρει», αναφέρει στην επιστολή του ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης εκ μέρους της Οργάνωσης.

Όπως τονίζει, η πάγια χρέωση ύψους €16,57 τον μήνα είναι απαράδεκτα μεγάλη για τους συνταξιούχους, οι οποίοι συνήθως χρησιμοποιούν το τηλέφωνο ως ασφάλεια για έκτακτο περιστατικό που πιθανόν να παρουσιαστεί σε ότι αφορά την υγεία τους ή ακόμη και όταν κινδυνεύει η  ζωής τους. 

Η ΕΚΥΣΥ εκφράζει την πεποίθηση ότι η ΑΤΗΚ μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής της αποστολής και προσφοράς προς τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας θα μελετήσει πολύ σοβαρά την πρόταση της Οργάνωσης και θα την αποδεχτεί.

29/12/2020

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ