ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.  Οι συνταξιούχοι ιδιαίτερα αυτοί που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν αντέχουν τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση σε βάρος του.

                                             

ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

 

 

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει.  Οι συνταξιούχοι ιδιαίτερα αυτοί που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας δεν αντέχουν τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση σε βάρος του.

 

Οι συνταξιούχοι δεν αποδέχονται την μείωση των συντάξεων, την σχεδόν κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος, την κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, την κατάργηση της δωρεάν διακίνησης, την φορολογία της οικίας τους, την αύξηση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων κ.α. μέτρα τα οποία έχουν πλήξει το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι και 30%.

 

Γι’ αυτό ύστερα από το έκτακτο συνέδριο που διοργάνωσε η ΕΚΥΣΥ πριν 4 περίπου μήνες (11 Ιουνίου) και την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε έξω από το Υπουργείο Οικονομικών την ίδια μέρα και ύστερα από την αθέτηση της υπόσχεσης του Υπουργού Οικονομικών για συνάντηση με την ΕΚΥΣΥ, δεν μένουν άλλες επιλογές παρά από την κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασης.

 

Η Κ. Γραμματεία της ΕΚΥΣΥ σε διευρυμένη της συνεδρία η οποία έγινε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013 ύστερα από ενημέρωση που έγινε από τον Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση και το Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη πήρε αποφάσεις για νέες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

 

Η πρώτη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκυρίακο 19 και 20 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του Παγκύπριου Φεστιβάλ Συνταξιούχων.  Η δεύτερη εκδήλωση άρχισε με την συλλογή χιλιάδων υπογραφών διαμαρτυρίας προς τους Υπ. Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Συγκοινωνιών και Έργων.  Η τρίτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία έξω από το Υπουργειο Οικονομικών και θα διαρκέσει  8 μέρες από τις 29 Οκτωβρίου μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.  Η εκδήλωση θα αρχίσει με την εκ περιτροπής  οργανωμένη παρουσία μελών των τοπικών επιτροπών της ΕΚΥΣΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών ενώ θα μπορούν να συμμετάσχουν και άλλα άτομα και συνταξιούχοι  που στηρίζουν τον αγώνα των  ηλικιωμένων μας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας στη Λευκωσία έχει ως εξής:  Τρίτη 29 Οκτωβρίου, Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και Τρίτη 5 Νοεμβρίου στις 9.30 π.μ..

Στη Λάρνακα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στις 9.45π.μ. στην Πλατεία Ευρώπης (δίπλα από την Επαρχιακή Διοίκηση). Θα εγκριθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας το οποίο θα επιδοθεί στα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων ύστερα από πορεία διαμαρτυρίας. 

Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν στη Λεμεσό την Τρίτη 19 Νοεμβρίου , στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, ενώ  στην Πάφο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Νοεμβρίου.  Λεπτομέρειες  για  το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στις επαρχίες θα ανακοινωθούν αργότερα.

 

 

12 Οκτωβρίου 2013

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ