ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ …..

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΜΟΝΟ ΟΙ  ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ …..

Διανύουμε  μια πρωτοφανή για τα Κυπριακά δεδομένα περίοδο που οι  τιμές ιδιαίτερα στα τρόφιμα και όχι μόνο  ανεβαίνουν  καθημερινά. Ο  Κυπριακός λαός, ιδιαίτερα οι συνταξιούχοι δεν τα βγάζουν πέρα.  Οι  οικονομικές τους δυνατότητες και αντοχές έχουν εξαντληθεί. Την ίδια περίοδο  οι συντάξεις παραμένουν στο ίδιο σημείο από τον Ιούλιο του 2022. Δηλαδή τα εισοδήματα των συνταξιούχων   αναμένεται να αυξηθούν τον Ιανουάριο του 2024 δηλαδή ύστερα από 18 μήνες, αφού ΑΤΑ δεν παραχωρήθηκε φέτος τον Ιούλιο.

Την ίδια περίοδο τα έσοδα της κυβέρνησης από τον ΦΠΑ, τους φόρους κατανάλωσης και άλλες πηγές έχουν αυξηθεί σημαντικά, όπως και τα απροσδόκητα κέρδη, για τις εταιρείες στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  ,τα οποία δεν φορολογούνται .

Και σε μια περίοδο παρατεταμένης ακρίβειας σε όλα τα είδη κατανάλωσης,  εντελώς παράλογα η κυβέρνηση  κατάργησε την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, με αποτέλεσμα την καλοκαιρινή περίοδο που διανύουμε, με τις πολύ ψηλές θερμοκρασίες, το κόστος που θα επωμιστεί ο συνταξιούχος και ο κάθε πολίτης  θα είναι σημαντικά αυξημένο  και  θα επιδεινωθεί η οικονομική τους  κατάσταση περαιτέρω .

Γι’ αυτό δεν είναι αρκετό  ο Υπουργός Ενέργειας όπως ανέφερε  σε πρόσφατες δηλώσεις του , να διαπιστώνει μόνο ότι  έχουμε το πιο ακριβό ρεύμα  ,  ότι <<έχουν γονατίσει οι καταναλωτές>> και ο κόσμος φοβάται να ανοίξει τους λογαριασμούς της ΑΗΚ.  Οφείλει ως αρμόδιος για την ενέργεια υπουργός να ακούσει τις έντονες  φωνές διαμαρτυρίας των συνταξιούχων και γενικά των πολιτών και  σε συνεννόηση με το υπουργείο οικονομικών  να πάρουν  ΑΜΕΣΑ  τα αναγκαίά μέτρα για στήριξη  των συνταξιούχων ,των πολιτών  και γενικά  της οικονομίας .

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ