ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

Μαζική και δυναμική ήταν η παρουσία στελεχών-μελών των Τοπικών Επιτροπών της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

 

 

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΖΗΤΙΑΝΟΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ

 

Μαζική και δυναμική ήταν η παρουσία στελεχών-μελών των Τοπικών Επιτροπών της ΕΚΥΣΥ Λάρνακας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Τρίτη, 14 Νοεμβρίου έξω από την Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας.

 

Συνθήματα όπως «Μια ζωή δουλειά-Σεβασμός στα γηρατειά», «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις», «Δωρεάν μεταφορά στον παππού και τη γιαγιά», «Δωρεάν υγεία στην Τρίτη ηλικία», « Οχι σε συντάξεις πείνας» «Δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε ζητιάνοι», κυριάρχησαν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης επέκρινε έντονα την κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον Υπουργό Οικονομικών, ο οποίος αγνόησε πλήρως 8 επιστολές-υπομνήματα της ΕΚΥΣΥ ενώ αθέτησε δέσμευσή του από τις 11 Ιουνίου για συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΕΚΥΣΥ για συζήτηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από το γεγονός ότι με τις αποφάσεις τους έχει πληγεί μέχρι και 30% το βιοτικό επίπεδο των Συνταξιούχων.

 

Από μέρους της ΠΕΟ, ο Κεντρικός Οργανωτικός Γραμματέας Χρίστος Τομπάζος μετέφερε προς τους συνταξιούχους το σεβασμό, την εκτίμηση αλλά και τη στήριξη της ΠΕΟ σε αυτούς για τον αγώνα που διεξάγουν.

Τους ενημέρωσε ταυτόχρονα για τη μεγάλη, παλλαϊκή εκδήλωση που προγραμματίζει η ΠΕΟ μαζί με άλλες Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και Κοινωνικές Ομάδες στις αρχές Δεκεμβρίου.

 

Οι συνταξιούχοι με πανό και πίκετ πραγματοποίησαν πορεία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας και κατέληξαν στο Επαρχιακό Γραφείο του Υπουργείου Εργασίας, όπου παρέδωσαν στον Επαρχιακό Διευθυντή υπόμνημα.

 

Σημειώνουμε ότι στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν τους και  εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συνταξιούχων η Επαρχιακή Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λάρνακας, η Επαρχιακή Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λάρνακας καθώς και άλλοι παράγοντες και εκπρόσωποι κοινωνικών ομάδων.

 

Παρόμοιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 19 Νοεμβρίου στη Λεμεσό, την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου και την Τρίτη 26 Νοεμβρίου στην Πάφο.

 

ΕΚΥΣΥ

14.11.2013

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ