ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΥΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Μαζική ήταν η παρουσία των στελεχών της ΕΚΥΣΥ Λευκωσία στη διευρυμένη συνεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/11/2012 και στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι σχεδόν από όλες τις τοπικές οργανώσεις της επαρχίας.

 ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΕΚΥΣΥ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

 

 

Μαζική ήταν η παρουσία των στελεχών της ΕΚΥΣΥ Λευκωσία στη διευρυμένη συνεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/11/2012 και στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι σχεδόν από όλες τις τοπικές οργανώσεις της επαρχίας.

 

Η συνεδρία ύστερα από ενημέρωση που έγινε από τον Γ.Γρ. της ΕΚΥΣΥ Κώστα Σκαρπάρη εκτίμησε την δράση της ΕΚΥΣΥ σε όλους τους τομείς ως αρκετά ικανοποιητική. Έκθεση για την εξαιρετική πορεία της ΕΚΥΣΥ  στον οργανωτικό τομέα κατέθεσαν ο Επαρχιακός Γραμματέας και Επ. Οργανωτικός Γραμματέας Μάρκος Τσιηφτές και Αχιλλέας Μαλαχουρίδης αντίστοιχα.

 

Η συνεδρία ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τις πολιτικές εξελίξεις και τα προβλήματα που αφορούν την Κυπριακή οικονομία ύστερα και από την εκβιαστική επιβολή από πλευράς της ΤΡΟΙΚΑ των μέτρων τα οποία  επηρεάζουν γενικά τον Κυπριακό Λαό. Επέκρινε δε έντονα τις εγκληματικές ενέργειες των διευθύνσεων και διοικήσεων των τραπεζών και της Κεντρικής Τράπεζας οι οποίες με τις αποφάσεις ή την  αδράνεια και  τους χειρισμούς τους οδήγησαν την κυπριακή οικονομία να χρειάζεται στήριξη από την μηχανισμό στήριξης της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

 

Σε ότι αφορά τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές οι συνταξιούχοι της ΕΚΥΣΥ Λευκωσίας τοποθετούνται ξεκάθαρα υπέρ της υποψηφιότητας του Ανεξάρτητου υποψήφιου Σταύρου Μαλά. Η τοποθέτηση των στελεχών της Λευκωσίας  βασίζεται στην εκτίμηση ότι με τον Σταύρο Μαλά στη προεδρία της Δημοκρατίας θα εξακολουθήσει να υπάρχει η ελπίδα τόσον για την επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, όσον και για το γρήγορο ξεπέρασμα της κρίσης για να μπορούν να υλοποιηθούν οι στόχοι της ΕΚΥΣΥ για την περαιτέρω βελτίωση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής του κυπριακού λαού και ιδιαίτερα των συνταξιούχων.

 

Των εργασιών της συνεδρίας προήδρευσε ο τέως Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΚΥΣΥ Γεώργιος Σταύρου ενώ στο τέλος έγινε και η βράβευση των τοπικών οργανώσεων που κάλυψαν τους στόχους της  σύνδεσης ή και του λαχείου. Οι οργανώσεις είναι: Αγία Βαρβάρα, Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου, Αγροκηπιά, Ακάκι, Αλάμπρα,Αρεδιού, Βυζακιά, Γαλάτα-Σινά ΄Ορος, Δάλι, Πάνω και Κάτω Δευτέρα, Καϊμακλί, Καλό Χωριό Ορεινής, Καμπιά-Καπέδες, Κλήρου, Κοκκινοτριμιθιά,  Κοράκου, Κοτσιάτης, Κάτω Λακατάμια, Πάνω Λακατάμια, Λυθροδόντας, Λύμπια, Μένοικο, Μιτσερό, Κάτω Μονή, Παλαιχώρι, Παλιομέτοχο, Πέρα Χωρίο-Νήσου, Ποτάμι, Ποταμιά, Σια, Στρόβολος, Συν. Αγίου Γεωργίου, Συν. Αγίου Ελευθερίου, Συν. Αγ. Μάμα, Συν. Ανθούπολης, Συν. Απόστολος Ανδρέας, Συν. Άσπρες, Συν. Αυτοστ. Γερίου, Συν. Αυτοστ. Λατσιών, Συν. Κόκκινες, Συν. Στρόβολος 3, Τεμπριά,,Φτερικούδι και  Ψημολόφου

 

ΕΚΥΣΥ

Λευκωσία 29/11/2012

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ