ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΞΑΝΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ

Δυναμική και έντονη ήταν η παρουσία συνταξιούχων  στελεχών  της ΕΚΥΣΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα  Τρίτη 29 Οκτωβρίου στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα αποδεχτούν τα δυσβάστακτα μέτρα που πήρε σε βάρος τους η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, επέκριναν έντονα τον Υπουργό Οικονομικών για το γεγονός ότι δεν τήρησε δέσμευση που έδωσε για προγραμματισμό συνάντησης με την ΕΚΥΣΥ από τις 11 Ιουνίου για συζήτηση υπομνήματος που ενέκρινε Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης.

 

 

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ  ΕΞΩ ΑΠΟ

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΝΕΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΞΑΝΑ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 

 

Δυναμική και έντονη ήταν η παρουσία συνταξιούχων  στελεχών  της ΕΚΥΣΥ έξω από το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα  Τρίτη 29 Οκτωβρίου στέλνοντας το μήνυμα πως δεν θα αποδεχτούν τα δυσβάστακτα μέτρα που πήρε σε βάρος τους η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, επέκριναν έντονα τον Υπουργό Οικονομικών για το γεγονός ότι δεν τήρησε δέσμευση που έδωσε για προγραμματισμό συνάντησης με την ΕΚΥΣΥ από τις 11 Ιουνίου για συζήτηση υπομνήματος που ενέκρινε Έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο της Οργάνωσης.

 

Ο δυναμισμός που επέδειξαν για άλλη μια φορά οι συνταξιούχοι μας ήταν απαράμιλλος και στη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους ακούγονταν χαρακτηριστικά τα εξής συνθήματα «κ. Υπουργέ περιμένουμε συνάντηση από τις 11 Ιουνίου», «απαιτούμε σεβασμό στα γηρατειά», «να απαλλαγούμε από την Τρόικα», «υποχρέωση του κράτους η δωρεάν υγεία», «κάτω τα χέρια από τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας», «όχι σε συντάξεις πείνας», «οι συνταξιούχοι δεν δέχονται να γίνουν ζητιάνοι»

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης  Κυρίτσης, ο οποίος συγχάρηκε τους συνταξιούχους για την αγωνιστική τους δράση και διάθεση, διαβεβαιώνοντάς τους ότι η ΠΕΟ θα στηρίξει τον αγώνα τόσο των ιδίων όσο και του υπόλοιπου κυπριακού λαού, προγραμματίζοντας στα τέλη Νοεμβρίου παλλαϊκή αντίδραση.

 

 

Από την πλευρά του ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι συνταξιούχοι υποχρεώνονται να βγουν ξανά στους δρόμους επειδή δυστυχώς η κυβέρνηση κρατά κλειστές τις πόρτες της και αγνόησε μέχρι σήμερα έξι επιστολές-υπομνήματα που απέστειλε η Οργάνωση. Εξαιτίας αυτών, δεν μένουν άλλες επιλογές στην ΕΚΥΣΥ από την περαιτέρω κλιμάκωση των μέτρων αντίδρασής της.

 

Υπενθυμίζουμε ότι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθούν  την  Πέμπτη 31 Οκτωβρίου και την Τρίτη 5 Νοεμβρίου, πάλι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών. Εκδηλώσεις διαμαρτυρίας η ΕΚΥΣΥ έχει προγραμματίσει σε όλες τις επαρχίες. Το πρόγραμμα έχει ήδη ανακοινωθεί.

 

Σημειώνουμε ότι οι συνταξιούχοι, πριν από την οργανωμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο, πραγματοποίησαν συνεδρία στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΤΚΑ ΠΕΟ Λευκωσίας και ενέκριναν υπόμνημα, το οποίο παρέδωσαν στον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών αφού ο Υπουργός δεν μπόρεσε να το παραλάβει λόγω άλλης υποχρέωσης.

 

Υπόμνημα προς τον Υπουργό Οικονομικών:

 

«Έχουν περάσει σχεδόν 5 μήνες από την ημέρα διεξαγωγής του Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της Οργάνωσης μας και του υπομνήματος που σας παραδώσαμε στις 11 Ιουνίου με την υπόσχεση ότι θα συγκαλούσατε συνάντηση υπό την Προεδρία σας στην παρουσία τεχνοκρατών του Υπουργείου σας και της Υπουργού Εργασίας για συζήτηση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν ύστερα από τις  αποφάσεις που πήρατε χωρίς κανένα διάλογο.

 

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο σας αναφέρουμε ξανά ότι δεν αποδεχόμαστε τα δυσβάσταχτα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση με την μείωση των συντάξεων (μέσω του σχεδίου ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα), σχεδόν κατάργηση του πασχαλινού επιδόματος, κατάργηση της δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κατάργηση της δωρεάν διακίνησης, φορολογία της οικίας ακόμα και των συνταξιούχων που έχουν χαμηλά εισοδήματα κ.α.

 

Γι’ αυτό ύστερα και από την μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχαμε στις 19 και 20 Οκτωβρίου  με  την συμμετοχή 2500 συνταξιούχων και το υπόμνημα που εγκρίθηκε και σας αποστείλαμε χωρίς και πάλιν να ανταποκριθείτε , δεν μας μένουν άλλες επιλογές , παρά μέσα στα πλαίσια των νόμιμων δικαιωμάτων μας να συνεχίσουμε τα μέτρα αντίδρασης.  Εκτιμούμε ότι  έχετε υποχρέωση να δεχτείτε αντιπροσωπεία της οργάνωσης μας  και να απαντήσετε  στις θέσεις μας  με βάση τις 6 επιστολές – υπομνήματα που σας αποστείλαμε και έμειναν αναπάντητα.

 

Η σημερινή εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν μέλη των τοπικών μας επιτροπών από την Λευκωσία (και οι υπόλοιπες που έχουν προγραμματιστεί σε όλες τις επαρχίες) ζητούν όπως έστω και με μεγάλη καθυστέρηση ανταποκριθείτε σε πρόταση της Οργάνωσης μας για συζήτηση των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τις αυθαίρετες  αποφάσεις που έχετε πάρει ως Κυβέρνηση και οι οποίες πλήττουν το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων που έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας μέχρι και 30%.

 

Περιμένοντας καθορισμό της συνάντησης που μας υποσχεθήκατε από τις 11 Ιουνίου 2013».

 

29.10.2013

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ