ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Έντονα αντιδρούν οι συνταξιούχοι στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση σε βάρος τους. Προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με κύριο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις».

 

ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ

                   ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

 

 

 

Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

 

Έντονα αντιδρούν οι συνταξιούχοι στα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση σε βάρος τους. Προχώρησαν σε δυναμική κινητοποίηση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών με κύριο σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις».

 

Με την παρουσία εκατοντάδων αντιπροσώπων συνταξιούχων από τις 250 Τοπικές Οργανώσεις της ΕΚΥΣΥ πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Παγκύπριο Συνέδριο συνταξιούχων την  Τρίτη 11 Ιουνίου στο οίκημα της ΠΕΟ στη Λευκωσία. Ύστερα από ομιλίες και χαιρετισμούς από τους Γενικούς Γραμματείς της ΠΕΟ, ΕΚΥΣΥ, εκπροσώπου του Συντονιστικού Σώματος της Βουλής των Γερόντων και του Προέδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας Δήμου Κουμπούρη το συνέδριο πήρε αποφάσεις για την προστασία των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων και ενέκρινε υπόμνημα προς τους Υπουργούς, Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας.  Με μαχητικότητα και το δυναμισμό που διακατέχει τους σημερινούς συνταξιούχους όλοι οι αντιπρόσωποι έκφρασαν την δυσαρέσκεια και διαμαρτυρία τους έξω από το Υπουργείο Οικονομικών  για τις απαράδεκτες και αυθαίρετες αποφάσεις που πήρε η Κυβέρνηση και που επηρεάζουν πολύ αρνητικά το βιοτικό επίπεδο των απόμαχων της δουλειάς.

 

Στο υπόμνημα που επέδωσαν στον Υπουργό Οικονομικών η ηγεσία της ΕΚΥΣΥ – ΠΕΟ με επικεφαλής τον Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπη Κυρίτση, εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία τους για την μείωση των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων, για την σχεδόν κατάργηση του Πασχαλινού επιδόματος, για την κατάργηση της πλήρους δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με την επιβολή τέλους στα Κρατικά Νοσηλευτήρια, την πληρωμή τέλους για τα φάρμακα, για αναλύσεις, για ακτινογραφίες και την πληρωμή δέκα Ευρώ για τυχόν  επίσκεψη στις Πρώτες Βοήθειες. Διαμαρτύρονται ακόμη για την επιβολή Φόρου για το σπίτι ακόμα και των χαμηλοσυνταξιούχων.

 

ΕΚΥΣΥ

11 Ιουνίου 2013

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ