ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΓΕΡΟΣΚΗΠΟΥ ΠΡΟΣ ΕΚΥΣΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ απηύθυναν οι συνταξιούχοι της Γεροσκήπου προς την ΕΚΥΣΥ και την τοπική τους Οργάνωση η οποία διοργάνωσε μια πολύ καλή και ευχάριστη εκδρομή με ένα επιλεγμένο δρομολόγιο φθάνοντας μέχρι και το Κύκκο την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Οι συνταξιούχοι ικανοποιήθηκαν ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η οργανωμένη αυτή εκδρομή έγινε ύστερα από τον παρατεταμένο περιορισμό που επιβλήθηκε λόγω της πανδημίας. Εν τω μεταξύ, στα πλαίσια της εκδρομής οι συνταξιούχοι είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν και την Συνέλευσή τους και να ενημερωθούν από το Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κ. Σκαρπάρη για την δράση της Οργάνωσης και τα πάρα πολλά διαβήματα της προς την κυβέρνηση για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα εξαιτίας της ακρίβειας η οποία δεν έχει σταματημό. Δυστυχώς, όπως ανάφερε ο Γ. Γ. της ΕΚΥΣΥ, η κυβέρνηση αντί να ανταποκριθεί στις εισηγήσεις που υπέβαλε η Οργάνωση του για παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών, κοροϊδεύει τους συνταξιούχους και λέει ψέματα ότι θα τους δώσει αύξηση με ένα κόστος 34 εκ. ευρώ. Στην ουσία όμως αυτή η αύξηση προβλέπεται από νομοθεσία που ισχύει και εφαρμόζεται από το 1980 και αφορά την αναπροσαρμογή των συντάξεων του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Τ.Κ.Α.) λόγω πληθωρισμού με την παραχώρηση της ΑΤΑ κάθε χρόνο, δηλαδή τον Ιανουάριο και τον Ιούλιο. Συνεπώς, δεν χρειάζεται να ληφθεί απόφαση από το Υπουργικό Συμβούλιο για να παραχωρηθεί, διότι το κράτος δεν θα πληρώσει ούτε ένα σεντς διότι η ΑΤΑ πληρώνεται από το Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων.
Ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ ενημέρωσε τους συνταξιούχους ότι αναμένεται το τέλος Ιουλίου να έχουν μια αύξηση στις συντάξεις του Τ.Κ.Α. κατά 4 – 4.5% περίπου ωστόσο για να μπορούν να στηριχθούν πραγματικά οι συνταξιούχοι για να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές αυξανόμενες ανάγκες για την διαβίωση τους θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει υπόψη τις εισηγήσεις της Οργάνωσης οι οποίες έχουν υποβληθεί σε πέντε υπουργούς.

 

24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ