Η ΕΚΥΣΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ

Η ΕΚΥΣΥ ζητά να δοθεί το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά για όλους τους συνταξιούχους, ιδιαίτερα σήμερα που η ακρίβεια είναι στα ύψη.

-Ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της ΕΚΥΣΥ για αναστολή της εφαρμογής της έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας επιβίβασης των συνταξιούχων και τους δόθηκε χρόνος ( μέχρι τέλος Ιουνίου )να ενημερωθούν και να την εκδώσουν χωρίς το κόστος των 5 ευρώ όπως εφαρμόστηκε αυθαίρετα αρχικά .

Ύστερα από επιστολή της ΕΚΥΣΥ στις 12 Απριλίου προς την Υπουργό Εργασίας, και τον Υπουργό Μεταφορών, και τις διαμαρτυρίες των συνταξιούχων , τελικά έγιναν δεκτά τα αιτήματά της Οργάνωσης των συνταξιούχων για αντιμετώπιση των νέων δεδομένων που επέβαλε η εταιρεία λεωφορείων Λευκωσίας και Λάρνακας και επηρέαζαν αρνητικά τους συνταξιούχους.
Συγκεκριμένα, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της ΕΚΥΣΥ για αναστολή της εφαρμογής της έκδοσης προσωποποιημένης κάρτας επιβίβασης των συνταξιούχων και τους δόθηκε χρόνος ( μέχρι τέλος Ιουνίου )να ενημερωθούν και να την εκδώσουν χωρίς το κόστος των 5 ευρώ όπως εφαρμόστηκε αυθαίρετα αρχικά .
Όπως είναι γνωστό το πρόβλημα, ύστερα και πάλι από διαβήματα της ΕΚΥΣΥ τον Μάρτιο , αρχικά επιλύθηκε μόνο για τους χαμηλοσυνταξιούχους ενώ παρέμεινε για τους υπόλοιπους συνταξιούχους.
Σε σημερινή επικοινωνία που είχε η ΕΚΥΣΥ με το Υπουργείο εργασίας έχει ενημερωθεί ότι η ίδια διευθέτηση θα ισχύει για όλους τους συνταξιούχους
Δηλαδή θα μπορούν να εκδώσουν τις προσωποποιημένες κάρτες επιβίβασης μέχρι τις 30 Ιουνίου .
Συγκεκριμένα, η προσωποποιημένη κάρτα επιβίβασης – Motion BusCard εκδίδεται στους συνταξιούχους που είναι δικαιούχοι του Σχεδίου Ενίσχυσης Συνταξιούχων με Χαμηλά Εισοδήματα και στους συνταξιούχους του ταμείου κοινωνικών Ασφαλίσεων με την απαραίτητη προσκόμιση στα γραφεία – σημεία πώλησης και έκδοσης της εταιρείας λεωφορείων των πιο κάτω:
• Ταυτότητα ή Διαβατήριο για σκοπούς ταυτοποίησης,
• Κάρτα του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων,
• Επιστολή έγκρισης Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχου από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.
Η MotionBusCard εκδίδεται στα σημεία πώλησης/έκδοσης εισιτηρίων με επίδειξη της παλαιάς κάρτας Χαμηλοσυνταξιούχου που είχε αποσταλεί από το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ή της επιστολής έγκρισης ως δικαιούχους του Επιδόματος Χαμηλοσυνταξιούχου.

Όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να παρουσιάσουν στα σημεία πώλησης των καρτών, θα μπορούν να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας για να τους τα αποστείλουν ή στα γραφεία του Ταμείου .Κ. Ασφαλίσεων . του υπουργείου εργασίας.
. Υπενθυμίζουμε ότι η ΕΚΥΣΥ με επιστολή της προς την Υπουργό Εργασίας ζητά να δοθεί το δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά για όλους τους συνταξιούχους ωστόσο η θέση του Υπουργείου είναι αρνητική . Το δικαίωμα αυτό το είχαν μέχρι το καλοκαίρι του 2013 και πρέπει να επαναφερθεί, ιδιαίτερα τώρα που η ακρίβεια είναι στα ύψη. Επίσης, μέσω της κοινωνικής κάρτας η ΕΚΥΣΥ ζητά εκπτώσεις για τους συνταξιούχους στους λογαριασμούς της ΑΗΚ, της ΑΤΗΚ, της Υδατοπρομήθειας κτλ.

06/5/2022

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ